The Monthly Payment Trap » Savoteur

0

Πολλοί από εμάς παλεύουμε με τα οικονομικά μας και ζούμε από μισθό σε μισθό. Στην πραγματικότητα, το να ζούμε με αυτόν τον τρόπο έχει γίνει φυσιολογικό για εμάς. Φαίνεται ότι όλοι οι άλλοι βγάζουν ένα σωρό χρήματα, η οικονομία «ανθίζει», όμως εδώ είμαστε, ακόμα αγωνιζόμαστε να τα βγάλουμε πέρα.

Εάν έχετε αφιερώσει αρκετό χρόνο διαβάζοντας για τα οικονομικά στο Διαδίκτυο, γνωρίζετε ότι η λήψη δανείων και η χρήση της πιστωτικής σας κάρτας αποδοκιμάζονται αυστηρά από τους οικονομικούς εμπειρογνώμονες.

Η διαχείριση χρημάτων είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει

Αλλά δεν ήταν στη θέση σου, έτσι δεν είναι; Δεν ξέρουν πόσο λίγα βγάζετε και πόσους λογαριασμούς πληρώνετε κάθε μήνα. Είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις να βγεις έξω και να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο με μετρητά αντί να το χρηματοδοτήσεις.

Στην πραγματικότητα, ίσως το μεγαλύτερο μέρος των πραγμάτων σας χρηματοδοτείται γιατί μόνο έτσι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Όλοι χρειαζόμαστε μεταφορικό μέσο για να φτάσουμε στη δουλειά και ποιος έχει 30.000 $ ή περισσότερα για να βγει έξω και να αγοράσει ένα όχημα;

Ευτυχώς, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων μας προσέχουν και μπορούμε να οδηγήσουμε ένα νέο όχημα με μέσο όρο 523 $ το μήνα, σύμφωνα με CNBC. Με 523 $ το μήνα, οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά να οδηγήσουμε ένα νέο όχημα που κανονικά θα μας κόστιζε πάνω από 30.000 $ σε μετρητά. Θέλω να πω, αλήθεια, ποιος έχει τέτοιου είδους μετρητά;

Το πρόβλημα που έχω με τους ειδικούς στα προσωπικά οικονομικά είναι ότι συμπεριφέρονται σαν να είναι καλύτεροι από όλους τους άλλους. Καταστρώνουν ένα απλό σχέδιο που πρέπει να ακολουθήσεις, και αν δεν το κάνεις ή δεν μπορείς να το κάνεις – είσαι ηλίθιος.

Πλήρης αποκάλυψη: Είμαι ένας blogger προσωπικών οικονομικών που μισεί το πώς η κοινότητα των προσωπικών οικονομικών και οι ειδικοί περιφρονούν τους άλλους.

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι σνομπ ειδικοί στα προσωπικά οικονομικά έχουν δίκιο. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μετρητά για να αγοράσετε πράγματα. Αλλά προτού σας απενεργοποιήσω, επιτρέψτε μου να σας δείξω γιατί και πώς μπορείτε να το κάνετε – ενώ συνειδητοποιείτε ότι όλοι είμαστε άνθρωποι.

Όταν πρωτοξεκίνησα την καριέρα μου, ήμουν όπως όλοι οι άλλοι. πλήρωσα α μηνιαία πληρωμή αυτοκινήτου και πούλησα τα οχήματά μου όταν έφτασαν οπουδήποτε κοντά στα 100.000 μίλια. Γιατί μετά από 100.000 μίλια, οι κινητήρες καταρρέουν και κοστίζει περισσότερο η συντήρησή τους από ό,τι πραγματικά αξίζει.

Ή έτσι νόμιζα.

Πλήρωσα ευχαρίστως τη μηνιαία πληρωμή μου επειδή ήταν πολύ μικρότερη από την αγορά του οχήματος. Δεν είχα ιδέα πόσα πραγματικά πλήρωνα για το όχημά μου και δεν με ένοιαζε πραγματικά. Είχα έναν αξιόπιστο τρόπο μεταφοράς και νόμιζα ότι μπορούσα να αντέξω οικονομικά τη μηνιαία πληρωμή.

Είχα πέσει στην παγίδα των μηνιαίων πληρωμών.

Σχετικά: 17 τρόποι για να εξοφλήσετε το χρέος της πιστωτικής κάρτας

Edmunds True Cost Town Calculator

Καθώς βυθιζόμαστε σε αυτό, συνδέθηκα στο Edmunds.com για να εκτελέσω ένα σενάριο μέσω του True Cost Town Calculator.

Πάντα ήθελα ένα φορτηγό, οπότε έψαξα για ένα μέτριο Ford F-150 του 2019. Μόνο ένα κοντάκι, μικρό 2θυρο, κανονική καμπίνα, τετρακίνηση. Η συνολική τιμή σε μετρητά για την αγορά αυτού του οχήματος αναφέρεται στα $40.411.

Ναι! Και πάλι, ποιος έχει τέτοια χρήματα;!

Λοιπόν, ο Edmunds είναι αρκετά καλός για να αναλύσει τα πάντα σε ένα χρονικό πλαίσιο 5 ετών για να με ενημερώσει ακριβώς πόσα χρήματα πληρώνω για να χρηματοδοτήσω αυτό το όχημα. Επιπλέον, μου λέει πόσα χρήματα θα είχα πληρώσει για το φορτηγό μου σε μια περίοδο 5 ετών.

Τα νούμερα ήταν συγκλονιστικά. Γνωρίζατε ότι σε 5 χρόνια, θα είχα πληρώσει περίπου 53.079 $ επιπλέον για το όχημά μου 40.000 $;! Πολλά από αυτά ήταν οι αποσβέσεις που δεν θα πάρω ποτέ πίσω, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που δεν έλαβα υπόψη.

Εδώ είναι η ανάλυση για το πού πήγαν όλα τα χρήματά μου:

  • Χρηματοδότηση – 6.317 $ (οι τόκοι που πλήρωσα στην τράπεζα για το δάνειο)
  • Απόσβεση – 17.218 $ (πόσο λιγότερο αξίζει το όχημά μου μετά από 5 χρόνια)
  • Φόροι και τέλη – 5.303 $ για 5 χρόνια
  • Επισκευές – 989 $ (συνήθεις μικρότερες επισκευές αφού το όχημα είναι καινούργιο)
  • Συντήρηση – 6.797 $ (αλλαγές λαδιών, περιστροφή ελαστικών, άλλη απαιτούμενη συντήρηση)
  • Ασφάλιση οχήματος – 5.186 $
  • Καύσιμα – 11.269 $ (αν οδηγούσα 15 χιλιάδες μίλια το χρόνο)
  • Σύνολο = 53.079 $! (Δεν υπολογίζονται τα $40 KI που πληρώθηκαν για το όχημα!)

κριτική Έντμουντς

Ξέρετε τι λείπει από αυτό το σενάριο; Τα 40.000 $ που ξοδέψατε για το όχημα κατά τη διάρκεια του 5ετούς δανείου. Για να εξοφλήσετε το δάνειό σας των 40.000 $ σε 5 χρόνια, η μηνιαία πληρωμή σας θα ήταν περίπου 700-800 $ το μήνα, ανάλογα με το επιτόκιό σας. Στην πραγματικότητα, το όχημά σας των 40.000$ θα σας κόστιζε πάνω από 93.000$ μετά από 5 χρόνια!

Αρχίζετε να βλέπετε πόσο γελοία ακριβά είναι τα οχήματα; Αν μπορούσα να πουλήσω τα οχήματά μου και να χρησιμοποιήσω ποδήλατα μόνο για την οικογένειά μου, θα πάθαινα καρδιοχτύπι! Τα οχήματα είναι ένα τέτοιο λάκκο για χρήματα.

Επιπλέον, χρηματοδοτώντας αυτό το όχημα αντί να το πληρώσω με μετρητά, σπατάλησα επιπλέον 6.317 $ σε τόκους που πήγαν κατευθείαν στην τράπεζα. Αλλά μάλλον δεν θα είχα προσέξει αυτόν τον τόκο επειδή αναλύεται σε μικρές προσαυξήσεις στη μηνιαία πληρωμή μου. Και πάλι, θα έπεφτα στην παγίδα των μηνιαίων πληρωμών.

Τώρα, προτού ρίξετε τη πετσέτα, ας δούμε πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την κατάσταση.

Επωφεληθείτε από την απόσβεση

Μετά από 5 χρόνια, το φορτηγό έχασε 17.218 $ λόγω απόσβεσης. Μετά από 5 χρόνια, η αξία του φορτηγού θα ήταν μόνο 22.782 δολάρια. Βλέπεις που το πάω με αυτό;

Η αγορά νέων οχημάτων είναι για πλούσιους και κορόιδα. Η αγορά μεταχειρισμένων είναι ο καλύτερος τρόπος! Ένα όχημα 5 ετών έχει ακόμα 10+ χρόνια μέσα του τουλάχιστον.

Αν δεν με πιστεύετε, ελάτε να κάνετε ένα test drive με το 12χρονο Nissan Sentra με 189.000 μίλια ή το 13χρονο Toyota Sequoia με 160.000 μίλια. Και οι δύο συνεχίζουν να τρέχουν σαν πρωταθλητές!

Η κατανόηση του χρηματικού ποσού που πληρώνουμε για νέα πράγματα είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή της οικονομικής μας κατεύθυνσης. Αυτή η μηνιαία πληρωμή είναι εκεί για να κρύψει το πραγματικό κόστος αυτού που πληρώνουμε.

Εξετάζοντας τις μεταχειρισμένες επιλογές και εξοικονομώντας μετρητά, μπορούμε να αποφύγουμε τεράστιες αποσβέσεις και πληρωμές τόκων.

Πληρωμή μηνιαίως για αυτό το κινητό τηλέφωνο

Το κόλπο που κάνουν οι περισσότερες εταιρείες είναι η ώθηση για μηνιαία πληρωμή. Εάν πληρώνατε μετρητά για ένα νέο τηλέφωνο, το να πληρώνετε 999 $ για αυτό το νέο iPhone θα έβλαπτε πολύ περισσότερο από το να ξοδέψετε 400 $ για το προηγούμενο μοντέλο. Η ιδέα είναι να σας κάνει να πληρώσετε περισσότερα χρήματα μακροπρόθεσμα, συσκευάζοντάς τα ως «μικρή μηνιαία πληρωμή».

Η παγίδα μηνιαίων πληρωμών.

Η μηνιαία πληρωμή για ένα κινητό τηλέφωνο είναι ακριβή

Εάν πληρώνετε μηνιαία για το κινητό σας, πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε ασφάλεια στο τηλέφωνό σας, η οποία θα κοστίζει 7 έως 36 $ επιπλέον το μήνα. Εάν δεν το κάνετε και το κινητό σας χαλάσει, είστε έτοιμοι για το συνολικό ποσό για το τηλέφωνο προτού μπορέσετε να συνάψετε άλλο συμβόλαιο.

Εκτός από την ασφάλισή σας, εάν το τηλέφωνό σας χαλάσει, θα αντιμετωπίσετε επίσης έκπτωση για ένα νέο τηλέφωνο που θα κυμαίνεται από $29 – $225 το μήνα. Μπορείτε να δείτε πόσο γρήγορα αθροίζονται αυτές οι χρεώσεις;

Εάν σιγά-σιγά εξοικονομούσατε μετρητά για ένα παλαιότερο μοντέλο ή χρησιμοποιημένο τηλέφωνο, θα εξοικονομούσατε ένα σημαντικό ποσό χρημάτων κάθε μήνα. Δεν θα πληρώνατε για το τηλέφωνό σας και την επιπλέον πληρωμή ασφάλισης σε μηνιαία βάση.

Σπαταλάτε τόσα πολλά χρήματα με μηνιαίες πληρωμές

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να έχετε μια ωραία τηλεόραση από ένα κατάστημα Rent-To-Own με ένα ωραίο νέο όχημα στο δρόμο σας. Μπορεί να έχετε το νεότερο τηλέφωνο και κάποια άλλα νέα αντικείμενα στο σπίτι σας που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

Δυστυχώς, κάθε μήνα πετάτε σημαντικά χρηματικά ποσά λόγω όλων των τόκων και της ασφάλισης που πληρώνετε για να δανειστείτε αυτά τα αντικείμενα μέχρι να τα αποκτήσετε μια μέρα.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κατέχουν ποτέ τα αντικείμενα που πληρώνουν για κάθε μήνα. Το συνηθισμένο μοτίβο είναι να ανταλλάσσετε το παλαιότερο είδος που δεν πληρώθηκε για την αναβάθμιση σε ένα νεότερο στοιχείο. Εάν το παλαιότερο όχημα ή τηλέφωνο δεν εξοφληθεί, το υπόλοιπο μεταφέρεται στη νέα μηνιαία πληρωμή σας.

Σε αυτήν την περίπτωση, κολλάτε σε έναν κύκλο μηνιαίων πληρωμών που δεν τελειώνει ποτέ. Έχετε συνηθίσει τόσο πολύ να κάνετε αυτή την πληρωμή που γίνεται μέρος της ζωής σας.

Μην είσαι Βάτραχος

Με την πάροδο του χρόνου, οι μηνιαίες πληρωμές σας θα αυξάνονται σιγά σιγά έως ότου δεν μπορείτε να βγείτε από το χρέος σας. Είναι παρόμοιο με έναν βάτραχο σε βραστό νερό. Εάν η θερμοκρασία αυξάνεται αργά, ο βάτραχος δεν το αντιλαμβάνεται παρά μόνο αργά.

Μην είσαι σαν τον βάτραχο!

Μην πέσετε στην παγίδα των μηνιαίων πληρωμών

Οι μηνιαίες πληρωμές σας εμποδίζουν να ξεχρεώσετε και να ζήσετε τη ζωή που σας αξίζει. Οι μηνιαίες πληρωμές είναι ακριβές και φορτωμένες με τέλη και πληρωμές σε άλλα άτομα. Σταματήστε να δίνετε τα χρήματά σας, εργάζεστε πολύ σκληρά για να είστε αυτό το σπασμένο.

Επικεντρωθείτε στην αλλαγή της νοοτροπίας σας από την παγίδα των μηνιαίων πληρωμών και απελευθερωθείτε από τις αλυσίδες του χρέους. Όσο περισσότερες μηνιαίες πληρωμές εξαλείφετε, τόσο περισσότερα μετρητά θα πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα για αυτά τα αντικείμενα σε μετρητά.

Το θέμα δεν είναι να σας στερήσετε, αλλά να πείτε τα χρήματά σας πού να πάτε για να σταματήσετε να κάνετε άλλους πλούσιους με τα χρήματά σας.

Σχετικό: Τα 3 πράγματα στα οποία πρέπει να ξοδεύετε τα χρήματά σας

Βάλτε τα χρήματά σας σε πράγματα που προσθέτουν αξία στη ζωή σας

Θα μου έφερνε πραγματικά αυτό το φορτηγό αξία 90.000 $ + αξία στη ζωή μου; Με τιποτα! Θα μπορούσα να σκεφτώ 100 διαφορετικά πράγματα για τα οποία θα μπορούσα να ξοδέψω 90.000 $ και που θα πρόσθεταν περισσότερη αξία στη ζωή μου.

Όταν το αναλύετε σε μηνιαίες πληρωμές, είναι εύκολο να κρύψετε το πραγματικό κόστος των προϊόντων που πωλούνται. Αρχίστε να βλέπετε τα πράγματα από μια βασική τιμή και αγνοήστε τα σχήματα μάρκετινγκ που σας πιέζουν σε μηνιαίες πληρωμές.

Σας ενθαρρύνω να ξεκινήστε έναν προϋπολογισμό και πραγματικά εξετάστε πού πηγαίνουν τα χρήματά σας. Όταν τα γράψετε όλα, θα δείτε γρήγορα ποιος σας κλέβει κάθε μήνα. Βάλτε ένα τέλος στην αιμορραγία και βάλτε τα οικονομικά σας υπό έλεγχο. Το χρωστάς στον εαυτό σου.

Αποδράστε από την παγίδα των μηνιαίων πληρωμών.


8324c5438e0cb34545b4039954ba68cc?s=150&d=mp&r=g


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar