7 καλύτερες απαντήσεις μετά την απάτη του ανθρώπου από 14.000 $ στην Κωνσταντινούπολη! » Savoteur

0

Πρόσφατα, ένας Καναδός που θα ονομάσουμε Liam μοιράστηκε μια ιστορία για να προειδοποιήσει άλλους για αυτήν την ταξιδιάρικη απάτη που ονομάζεται «Ας πιούμε ένα ποτό» στην Κωνσταντινούπολη. Εξήγησε ότι τον πήγαν με ένα ταξί σε ένα σκοτεινό δρομάκι, όπου τον οδήγησαν σε ένα υπόγειο κλαμπ από μια πόρτα χωρίς σημάδια.

Κάθε φορά που πήγαινε στην τουαλέτα, ένας άντρας ακολουθούσε, δύο μεγαλόσωμοι άνδρες που φύλαγαν την πόρτα και ένας άλλος έπαιρνε την πληρωμή. Ο Λίαμ κατέληξε μεθυσμένος. Ανακοίνωσε ότι ο λογαριασμός του θα έπρεπε να ήταν μεταξύ 250-300 $ CAD. Ωστόσο, χρεώθηκε $14.000 CAD ($10.560 USD) σε τέσσερις συναλλαγές σε δύο πιστωτικές κάρτες.

Του χρέωσαν σε τουρκικές λίρες και δεν καταλάβαινε την τιμολόγηση (όλα ήταν στα τούρκικα). Είπαν στον Λίαμ επανειλημμένα ότι το μηχάνημα της πιστωτικής κάρτας δεν λειτουργούσε, οπότε συνέχισε να προσπαθεί να πληρώσει.

Ο Λίαμ ένιωσε ότι θα μπορούσε να φύγει με ασφάλεια μόνο όταν τακτοποιηθεί ο λογαριασμός. Επιπλέον, ο άνδρας κράτησε το μπλοκ καρφίτσας και ο Λίαμ δεν μπορούσε να δει το ποσό. Ο Liam επικοινώνησε με τις δύο εταιρείες πιστωτικών καρτών και όλες οι συναλλαγές εξακολουθούν να εκκρεμούν.

Την επόμενη ημέρα

Μια εταιρεία πιστωτικών καρτών αρνήθηκε να κάνει οτιδήποτε επειδή ήταν εκεί αυτοπροσώπως, ακόμη και με εξαναγκασμό. Φυσικά, θα μπορούσε να ανοίξει μια διαφωνία μετά τις αναρτήσεις των συναλλαγών, αλλά αυτό δεν θα ήταν επιτυχές.

Η δεύτερη εταιρεία φαινόταν διατεθειμένη να αντιστρέψει τις χρεώσεις. Επιπλέον, έχουν ξεκινήσει μια έρευνα για απάτη που αναμένεται να διαρκέσει τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Ο Λίαμ ομολόγησε ότι δεν είχε την τουρκική αστυνομία, καθώς πετούσε σπίτι του και τώρα ήταν μεσάνυχτα. Επιπλέον, ανησυχεί για το γλωσσικό εμπόδιο στην υποβολή αναφοράς στην αστυνομία.

Τέλος, ο Λίαμ σκέφτεται επίσης να επικοινωνήσει με το καναδικό προξενείο, αλλά δεν είναι σίγουρος αν θα μπορέσουν να με βοηθήσουν. Ζήτησε συμβουλές και αν άλλοι μοιράστηκαν την εμπειρία, έτσι ανταποκρίθηκε η κοινότητα.

Σχετικά: 6 τρόποι για να ενισχύσετε το πιστωτικό σας σκορ

1. Ακυρώστε τις πιστωτικές σας κάρτες

Το πρώτο πράγμα που οι άνθρωποι συμβούλευσαν τον Λίαμ να κάνει ήταν να ακυρώσει τις πιστωτικές του κάρτες αν δεν το είχε ήδη κάνει. Κάποιος ενημέρωσε επίσης τον Λίαμ να πάει πάνω από τα επικεφαλής της πρώτης εταιρείας πιστωτικών καρτών και να υποβάλει καταγγελία στον οικονομικό διαμεσολαβητή/ρυθμιστή.

2. The Shoebrush Scam

Ένας άλλος προειδοποίησε για την απάτη με τα shoebrush. Ένας τύπος που περπατάει μπροστά σου φαίνεται να χάνει μια βούρτσα για τα παπούτσια. Έτσι, ο εξαιρετικός τουρίστας που είσαι, παίρνεις το πινέλο και ανακοινώνεις ότι το έχασαν.

Ο απατεώνας γίνεται πολύ χαρούμενος και εκλιπαρεί να βουρτσίσει τα παπούτσια σας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Ωστόσο, αφού τελειώσει, απαιτεί ένα τρελό χρηματικό ποσό και ξαφνικά σε περικυκλώνουν επιφανείς άνδρες.

3. The Tissue Pack on the Subway Seat Scam

Το πακέτο τσέπης από χαρτομάντιλο για την απάτη με καθίσματα του μετρό κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη. Ο ένας εξήγησε ότι έβαλαν ένα πακέτο με χαρτομάντιλα σε ένα άδειο κάθισμα του μετρό. Έτσι, όταν το μετακινείτε για να καθίσει, μπορούν να πηδήξουν και να πουν «10 ευρώ» ή «10 λίρες».

Λες ότι δεν ήθελες να το αγοράσεις, πάνε, αλλά τώρα το άγγιξες, δεν μπορώ να το πουλήσω σε κανέναν άλλο, και μετά εμφανίζονται περισσότεροι άνθρωποι που είναι μαζί τους στο ίδιο βαγόνι του μετρό και εμφανίζεται ο εκφοβισμός. Επειδή θέλετε να βγείτε έξω και να μην σας ακολουθήσουν αυτοί οι άνθρωποι, καταλήγετε να πληρώσετε τα χρήματα.

4. Μην παραδέχεσαι ποτέ το λάθος σου

«Μην παραδεχτείς ποτέ ότι το επέτρεψες όταν έκανες αυτές τις διαφωνίες». Αντίθετα, κάποιος προτείνει να πείτε ότι είναι μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές και νομίζετε ότι κάποιος έκλεψε τα στοιχεία της κάρτας σας.

Συνέχισαν, δεν παραδέχονται ότι έχουν ναρκωθεί, υπερφορτωθεί ή οτιδήποτε άλλο. Αντίθετα, πείτε, „Κάποιος έκλεψε την κάρτα μου και δεν εξουσιοδοτούσα αυτές τις συναλλαγές“.

5. Η απάτη με βραχιόλια

Έχετε ακούσει για την απάτη με βραχιόλια; Δύο ταξιδιώτες μοιράστηκαν τους προσεγγίσεις με τη βία—ο ένας στην Ιταλία και ο άλλος στο Παρίσι. Κάποιος σε στοχοποιεί, σε αρπάζει και αρχίζει να δένει ένα βραχιόλι στον καρπό σου ενώ απαιτεί χρήματα. Μια γυναίκα εξέφρασε ότι φοβάται επειδή ο άντρας ήταν μεγαλόσωμος και της άρπαξε τον καρπό χωρίς προειδοποίηση.

6. Η απάτη των τριαντάφυλλων

Ένα άλλο συνηθισμένο στην Ευρώπη είναι η απάτη με τα τριαντάφυλλα, όπου ένας άντρας δίνει σε μια γυναίκα το ήμισυ ενός στρέιτ ζευγαριού ένα τριαντάφυλλο. Μετά, ζητούν χρήματα, και ο τύπος δεν θέλει να μοιάζει με φτηνό πατίνι επειδή της αρνήθηκε ένα τριαντάφυλλο, και είσαι έξω περίπου 50 ευρώ.

Σχετικά: Μπορούν οι εταιρείες επισκευής πιστώσεων να βελτιώσουν πραγματικά το πιστωτικό μου σκορ;

7. Να μοιράζετε πάντα χρήματα και πιστωτικές κάρτες

«Να μοιράζετε πάντα χρήματα και πιστωτικές κάρτες». Πρώτον, προτείνουμε να κρατήσετε μια μικρή ποσότητα μπροστά από την πίσω τσέπη. Στη συνέχεια, κρατήστε ένα σημαντικό ποσό σε κρυφό χώρο—για παράδειγμα, ένα πορτοφόλι, παπούτσια κ.λπ. Έτσι, εάν εμπλακείτε σε απάτη, θα χάσετε μόνο το μπροστινό πορτοφόλι και τα υπόλοιπα θα παραμείνουν ασφαλή.

Αυτό Νήμα ενέπνευσε αυτήν την ανάρτηση. Αυτό το άρθρο είναι εμπνευσμένο από το διαδίκτυο και δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τις απόψεις ή τις απόψεις του Savoteur.


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar