4 βήματα για να αμφισβητήσετε και να διορθώσετε εύκολα τα σφάλματα στην πιστωτική σας αναφορά » Savoteur

0

Γνωρίζετε πώς να αμφισβητείτε και να διορθώνετε σφάλματα στην πιστωτική σας αναφορά;

Ένα σημαντικό σφάλμα στην πιστωτική σας έκθεση μπορεί να μειώσει το πιστωτικό αποτέλεσμά σας και να ρίξει τα προσωπικά σας οικονομικά σε αδιέξοδο.

Και ενώ μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί πολύ, τα σφάλματα πιστωτικής αναφοράς συμβαίνουν στην πραγματικότητα πιο συχνά από ό,τι θα περιμένατε.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίουπερίπου το 25% των πιστωτικών αναφορών περιέχουν δυνητικά σημαντικά σφάλματα.

Αυτή η ανάρτηση θα καλύψει τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που εμφανίζονται στις πιστωτικές αναφορές και πώς μπορείτε να τα διορθώσετε αμέσως.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε εύκολα να αμφισβητήσετε και να διορθώσετε σφάλματα στην πιστωτική σας αναφορά.

Ποια είναι η πιστωτική σας αναφορά;

Η πιστωτική σας έκθεση είναι μια περίληψη του ιστορικού σας με πίστωση και περιέχει πληροφορίες που αποστέλλονται στα πιστωτικά γραφεία από δανειστές και πιστωτές.

Υπάρχουν τρία μεγάλα πιστωτικά γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες: Equifax, Experian και TransUnion. Κάθε γραφείο λειτουργεί ανεξάρτητα και η πιστωτική σας έκθεση μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική για το καθένα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι δανειστές και άλλοι που αναφέρονται στα πιστωτικά γραφεία δεν υποχρεούνται να αναφέρουν και στους τρεις.

Οι πιστωτικές εκθέσεις σας θα περιέχουν γενικά τέσσερις τύπους πληροφοριών:

 • Προσωπικές ή αναγνωριστικές πληροφορίες όπως το όνομά σας, η ημερομηνία γέννησης κ.λπ.
 • Πιστωτικοί λογαριασμοί, τρέχοντες και προηγούμενοι
 • Πληροφορίες διερεύνησης, που σημαίνει πληροφορίες σχετικά με το ποιες εταιρείες έχουν αντλήσει αντίγραφο της πιστωτικής σας αναφοράς.
 • Πτωχεύσεις και πληροφορίες είσπραξης.

Η πιστωτική σας έκθεση βοηθά τους δανειστές να αποφασίσουν εάν θα σας παρατείνουν νέα πίστωση και με ποιους όρους. Οι ιδιοκτήτες και άλλοι οργανισμοί μπορούν επίσης να αντλήσουν πίστωση για να καθορίσουν το επίπεδο κινδύνου σας.

Σχετικό: Τι είναι μια καλή πιστωτική βαθμολογία

Συνήθη σφάλματα στις πιστωτικές αναφορές

Αξίζει τον κόπο να ζητάτε και να εξετάζετε τακτικά την πιστωτική σας έκθεση και από τα τρία μεγάλα πιστωτικά γραφεία (Equifax, Experian και TransUnion). Μπορείτε εύκολα να λάβετε μία δωρεάν αναφορά πίστωσης από καθένα από αυτά κάθε 12 μήνες AnnualCreditReport.com.

Μερικά από τα κοινά σφάλματα που πρέπει να αναζητήσετε περιλαμβάνουν:

 • Λανθασμένα προσωπικά στοιχεία: το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης (SSN) ενδέχεται να είναι ορθογραφικά λανθασμένα ή παλιά.
 • Λανθασμένες καταστάσεις λογαριασμού: ένας λογαριασμός που έχει κλείσει μπορεί να αναφερθεί ως ανοιχτός. Ενδέχεται να υπάρχουν σφάλματα που σχετίζονται με το ιστορικό πληρωμών, τα πιστωτικά όρια και τα υπόλοιπα του λογαριασμού σας.
 • Διπλότυποι λογαριασμοί ή λανθασμένοι λογαριασμοί που δεν σχετίζονται με εσάς και που μπορεί να έχουν προκληθεί από κλοπή ταυτότητας.
 • Αρνητικές πληροφορίες, όπως καθυστερημένες πληρωμές, πτωχεύσεις ή προτάσεις καταναλωτών που έχουν υπερβεί τον μέγιστο αριθμό ετών που μπορούν να παραμείνουν στην αναφορά σας. Οι περισσότερες αρνητικές πληροφορίες θα πρέπει να διαγράφονται μετά από 7 χρόνια.

Γιατί είναι σημαντικά τα σφάλματα πιστωτικής αναφοράς

Οι λεπτομέρειες της πιστωτικής σας έκθεσης περιλαμβάνονται στον υπολογισμό του τριψήφιου πιστωτικού αποτελέσματός σας, το οποίο χρησιμοποιείται από τους δανειστές για τον προσδιορισμό της πιστοληπτικής σας ικανότητας. Μια πολύ καλή έως εξαιρετική πιστωτική βαθμολογία σας διευκολύνει να πληροίτε τις προϋποθέσεις για πιστωτικές διευκολύνσεις (πιστωτικές κάρτες και δάνεια) με λογικό επιτόκιο.

Εάν το πιστωτικό αποτέλεσμά σας είναι φτωχό, είτε λόγω σφαλμάτων πιστωτικής αναφοράς είτε λόγω της κακής στρατηγικής διαχείρισης του χρέους σας, οι περισσότεροι δανειστές δεν θα σας εγκρίνουν για πίστωση ή ενδέχεται να σας προσφέρουν εξαιρετικά υψηλά επιτόκια που ανοίγουν μια τρύπα στην τσέπη σας.

Ως εκ τούτου, η διατήρηση ενός καθαρού πιστωτικού ιστορικού είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική σας υγεία.

σχετικό περιεχόμενο

Πώς να αμφισβητήσετε τα σφάλματα στην πιστωτική σας αναφορά

Η διατήρηση τουλάχιστον ενός μετρίως καλού πιστωτικού αποτελέσματος είναι κρίσιμης σημασίας για τη λήψη καλύτερων επιτοκίων και όρων δανείου και τα σφάλματα στην πιστωτική σας αναφορά ενδέχεται να παραποιήσουν τον πιστωτικό σας κίνδυνο στους δανειστές.

Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αμφισβητήσετε και να διορθώσετε σφάλματα στην πιστωτική σας αναφορά.

Βήμα 1: Συγκεντρώστε όλα τα σχετικά έγγραφα

Εδώ έρχεται στο μυαλό η ρήση του Benjamin Franklin ότι «αποτυγχάνοντας να προετοιμαστείς, προετοιμάζεσαι να αποτύχεις».

Το πρώτο βήμα για την αμφισβήτηση σφαλμάτων στην πιστωτική σας αναφορά είναι να προσδιορίσετε ποια είναι τα σφάλματα και να συγκεντρώσετε τεκμηρίωση που υποστηρίζει τις αξιώσεις διαφωνίας σας. Αυτά τα έγγραφα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

 • Τράπεζες και πιστωτικές κάρτες
 • Απαλλαγή πτώχευσης
 • Επιστολές αποδέσμευσης από γραφεία είσπραξης οφειλών
 • Έκθεση της αστυνομίας για κλοπή ταυτότητας

Πρέπει επίσης να είστε προετοιμασμένοι να παρέχετε στοιχεία ταυτοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους ονόματος, της προηγούμενης και τρέχουσας διεύθυνσης, του SSN, της ημερομηνίας γέννησης και των στοιχείων απασχόλησης.

Βήμα 2: Επικοινωνήστε με το Γραφείο Πιστώσεων

Τα Experian, Equifax και TransUnion είναι τα σημαντικότερα πιστωτικά γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν παρατηρήσετε σφάλματα στις πιστωτικές αναφορές σας από έναν από αυτούς τους οργανισμούς, ελέγξτε και τις αναφορές που παρέχονται από τους άλλους για ακρίβεια. Πρέπει να επικοινωνήσετε με κάθε πάροχο ξεχωριστά για να υποβάλετε μια διαφωνία εάν χρειάζεται.

Στείλτε μια επιστολή στο πιστωτικό γραφείο που να αναφέρει ξεκάθαρα την ανακρίβεια της αναφοράς σας και να προσκομίσετε αντίγραφα των σχετικών δικαιολογητικών. Μπορείτε να βρείτε ένα δείγμα επιστολής που παρέχεται από το Γραφείο Οικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών (CFPB). εδώ.

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε μια διαφωνία διαδικτυακά ή τηλεφωνικά.

Ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνίας για τους τρεις οργανισμούς παροχής πιστωτικών αναφορών:

Equifax

Εμπειρικός

TransUnion

Χρησιμοποιήστε επικυρωμένο ταχυδρομείο με απόδειξη επιστροφής κατά την αποστολή εγγράφων στο πιστωτικό γραφείο, ώστε να μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι το έλαβαν.

Βήμα 3: Επικοινωνήστε με τον πάροχο πληροφοριών

Θα πρέπει επίσης να επικοινωνήσετε με τον πάροχο πληροφοριών (όπως έναν δανειστή ή έναν οργανισμό είσπραξης χρεών) παρέχοντας στο πιστωτικό γραφείο πληροφορίες εάν το σφάλμα οφείλεται στην εσφαλμένη αναφορά του.

Παρόμοια με το πιστωτικό γραφείο, στείλτε τους μια επιστολή (δείγμα επιστολής) που αναφέρει ξεκάθαρα το(τα) σφάλμα(α) και ζητά να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Βήμα 4: Αφήστε 30-40 ημέρες για μια έρευνα

Τα πιστωτικά γραφεία και οι πάροχοι πληροφοριών πρέπει να διερευνήσουν τη διαφορά σας και να επικοινωνήσουν μαζί σας εντός ενός μήνα περίπου. Εάν επιβεβαιωθούν ανακρίβειες, το πιστωτικό γραφείο θα ενημερώσει την πιστωτική σας έκθεση και θα σας παράσχει ένα δωρεάν αντίγραφο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να ειδοποιήσουν τους δανειστές που έχουν ζητήσει την πιστωτική σας αναφορά τους τελευταίους 6 μήνες.

Εάν το πιστωτικό γραφείο και ο πάροχος πληροφοριών κρίνουν ότι η πιστωτική σας αναφορά είναι ακριβής ή θεωρούν ότι η διαφορά σας είναι επιπόλαιη, δεν θα γίνουν αλλαγές.

Τι γίνεται αν η διαφωνία σας δεν επιλυθεί;

Εάν η αμφισβήτηση σφάλματος της πιστωτικής αναφοράς δεν είναι επιτυχής, μπορείτε:

 • Ζητήστε από το πιστωτικό γραφείο να συμπεριλάβει μια επεξηγηματική δήλωση στην πιστωτική σας έκθεση που να εξηγεί τη διαφορά από την άποψή σας. Αυτή η δήλωση παρέχεται μαζί με την πιστωτική σας έκθεση σε οποιονδήποτε υποβάλει αίτημα για αυτήν.
 • Υποβάλετε καταγγελία στο Γραφείο Οικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών.
 • Προσλάβετε έναν δικηγόρο για να εξετάσει το ζήτημα.

Σχετικά: Μπορούν οι εταιρείες επισκευής πιστώσεων να βελτιώσουν πραγματικά το πιστωτικό μου σκορ;

συμπέρασμα

Η αμφισβήτηση σφαλμάτων στην πιστωτική σας έκθεση δεν είναι δύσκολη υπόθεση.

Ως μέρος της ετήσιας λίστας ελέγχου των προσωπικών οικονομικών σας, ζητήστε τη δωρεάν πιστωτική σας έκθεση και ελέγξτε την για ακρίβεια. Εάν εντοπίσετε σφάλματα, προχωρήστε στη διόρθωσή τους το συντομότερο δυνατό, ώστε το πιστωτικό προφίλ σας να παραμείνει υγιής.

Τα επιτόκια και οι όροι δανείου που σας παρατείνεται μπορεί να εξαρτώνται από αυτό.


8324c5438e0cb34545b4039954ba68cc?s=150&d=mp&r=g


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar