11 πολύτιμες συμβουλές για να έχετε ένα φανταστικό ταξίδι » Savoteur

0

Τα μεμονωμένα ταξίδια έχουν γίνει ένας δημοφιλής και προσβάσιμος τρόπος για να δείτε τον κόσμο και να συναντήσετε ανθρώπους των οποίων ο τρόπος ζωής μπορεί να διαφέρει από τον δικό σας.

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα στο μυαλό σας αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι πώς να το κάνετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ίσως να σκέφτεστε να ταξιδέψετε μόνοι σας εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν έχετε βρει ακόμα την κατάλληλη ευκαιρία.

Εάν συμβαίνει αυτό, αυτός ο οδηγός θα σας δώσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε το σόλο ταξίδι σας.

Οφέλη από τα ταξίδια σόλο

Το να ταξιδεύετε σόλο μπορεί να είναι μια συναρπαστική και τρομακτική εμπειρία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να σκεφτείτε να ξεκινήσετε μια τέτοια περιπέτεια.

Σχετικά: Σχεδιασμός ταξιδιού: 23 δημιουργικές συμβουλές αυτοφροντίδας για τη μείωση του άγχους

1. Ελευθερία

Τα σόλο ταξίδια θα σας επιτρέψουν να εξερευνήσετε τον κόσμο με τον δικό σας ρυθμό. Δεν θα βρείτε την ταλαιπωρία να χρειαστεί να συντονίσετε έναν ταξιδιωτικό φίλο, πτήσεις ή διαμονή. Μπορεί να δώσει περισσότερο χρόνο για να χαλαρώσετε και να εξερευνήσετε το νέο σας περιβάλλον.

2. Κόστος

Το να ταξιδεύετε μόνοι σας σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο και να παίρνετε αποφάσεις μόνοι σας. Μπορείτε να συμμετέχετε στις δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν περισσότερο και να έχετε μικρότερο κόστος από το να ταξιδέψετε με κάποιον.

Αυτό που είναι υπέροχο στο να ταξιδεύετε μεμονωμένα είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε πού, πότε και τι να κάνετε ενώ μένετε εντός του προϋπολογισμού του σπιτιού σας.

3. Προσωπική Ανάπτυξη

Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν να ταξιδεύουν μόνοι τους λόγω των μεταμορφώσεων, των ευκαιριών και της προσωπικής ανάπτυξης που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν.

Το μεμονωμένο ταξίδι απαιτεί από ένα άτομο να βασίζεται στον εαυτό του, κάτι που μπορεί να είναι μια εξαιρετική εμπειρία μάθησης. Συνεπάγεται λήψη αποφάσεων, διατήρηση της ψυχραιμίας και βελτίωση των δεξιοτήτων. Μεγάλη έμφαση δίνεται στη διαχείριση ευελιξίας, καθώς ο ταξιδιώτης πρέπει να κάνει επιλογές και αναπόφευκτα να μάθει από τις λάθος.

Μειονεκτήματα του Travel Solo

Το να ταξιδέψετε μόνοι σας δεν είναι πάντα ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Φέρνει ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

1. Μοναξιά

Το να ταξιδεύετε για μεγάλες περιόδους μπορεί να σας κάνει να νιώθετε μόνοι χωρίς έναν τακτικό σύντροφο για να μιλήσετε ή να περάσετε χρόνο μαζί του.

Μείνετε σε επαφή με φίλους, οικογένεια ή συναδέλφους μέσω τηλεφώνου ή email, εάν αρχίσετε να νιώθετε μοναξιά ενώ ταξιδεύετε. Ας υποθέσουμε ότι χρειάζεστε κάποιον για να μιλήσετε, ξεκινήστε μια συζήτηση με ένα φιλικό άτομο ή βρείτε δραστηριότητες όπου μπορείτε να συναντήσετε ντόπιους, όπως να επισκεφτείτε μια γκαλερί τέχνης ή μια αγορά.

2. Λήψη αποφάσεων

Το να πρέπει να αποφασίσεις ακόμα και για το πιο ασήμαντο πράγμα μπορεί να φαίνεται συντριπτικό. Μερικές φορές είναι υπέροχο να έχετε το άλλο άτομο να σκέφτεται την επόμενη στάση σας ή τι θα κάνετε στην πόλη που επισκέπτεστε αυτήν τη στιγμή.

3. Περπατώντας σε μια λωρίδα μνήμης

Όταν ταξιδεύεις μόνος, δεν έχεις κανέναν να μοιραστείς την εμπειρία. Η ανάμνηση κοινών αναμνήσεων μπορεί να αποσπά την προσοχή μετά την ολοκλήρωση ενός ταξιδιού. Αν υπήρξαν κάποιες αστείες καταστάσεις σε ένα ταξίδι, το να τις ξαναζήσεις σε φωτογραφίες μπορεί να δημιουργήσει μερικές ξεκαρδιστικές συζητήσεις.

Συμβουλές για να ταξιδεύετε μόνοι σας

Αν και το να ταξιδεύετε μεμονωμένα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα απολαύσετε τον χρόνο σας μόνοι σας. Είναι καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι και να ξέρετε τι αντιμετωπίζετε πριν ξεκινήσετε.

1. Αποφασίστε για τον σκοπό του ταξιδιού σας

Έτσι, πρώτα, υπολογίστε ποιος είναι ο σκοπός σας για το ταξίδι. Τι θα βγάλεις από αυτό; Τι ελπίζετε να κερδίσετε από αυτό; Μερικοί άνθρωποι το κάνουν για τη συγκίνηση, κάποιοι θέλουν να δουν τον κόσμο και κάποιοι θέλουν να χαλαρώσουν και ξεφύγετε από τοξικές σχέσεις.

2. Αποφασίστε για τα πράγματα που θα θέλατε να κάνετε

Μόλις προσδιορίσετε γιατί το κάνετε, σκεφτείτε τι θέλετε να κάνετε ενώ ταξιδεύετε. Μερικοί ταξιδιώτες θέλουν να κοιμηθούν σε μια αιώρα. Άλλοι ονειρεύονται να δουν το Άγαλμα της Ελευθερίας ή να βρεθούν στο Σινικό Τείχος της Κίνας.

Κάντε μια λίστα με αυτά που θα θέλατε να κάνετε στο σόλο ταξίδι σας.

3. Αποφασίστε για τις δαπάνες ταξιδιού

Ο προγραμματισμός του ταξιδιού σας συμβαδίζει με τα χρήματα που έχετε στη διάθεσή σας. Ξεκινήστε γράφοντας την τρέχουσα οικονομική σας κατάσταση και, στη συνέχεια, αποφασίστε πόσα θέλετε να ξοδέψετε στο ταξίδι σας.

Εάν τα οικονομικά είναι στενά, αναβάλετε να δείτε το Σινικό Τείχος της Κίνας μέχρι να μπορέσετε συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα. Επιλέξτε κάτι που πάντα θέλατε να δείτε, αλλά αυτό δεν θα σας σπάσει τα χρήματα.

4. Επιλέξτε έναν προορισμό

Η επιλογή του προορισμού σας είναι αναμφισβήτητα ένα από τα βασικά πράγματα στο να ταξιδεύετε μόνοι σας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να επιλέξετε έναν προορισμό που παρέχει ένα μείγμα πολιτισμού, τοπίων και δραστηριοτήτων που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα και τον προϋπολογισμό σας.

5. Προγραμματίστε τον προϋπολογισμό σας ανάλογα

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος που σχετίζεται με το ταξίδι πριν πάτε ένα ταξίδι. Σκεφτείτε πώς θα ταξιδεύατε και δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό για το ταξίδι.

Υπολογίστε το κόστος μεταφοράς, διαμονής και διατροφής. Σχεδιάστε να αφήσετε στην άκρη κάποια χρήματα για τοπικές δραστηριότητες και μικρές αγορές όπως δώρα ή αναμνηστικά.

6. Αποκτήστε ταξιδιωτική ασφάλιση

Η απόκτηση ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να φαίνεται ενοχλητική, αλλά αξίζει τον κόπο σας.

Πολλά πράγματα μπορεί να πάνε στραβά όταν ταξιδεύετε μόνοι σας, συμπεριλαμβανομένων τραυματισμών και προβλημάτων υγείας, κλοπής ή απώλειας προσωπικών αντικειμένων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ασφάλιση υγείας θα σας εξοικονομήσει χρήματα αφού δικαιούστε να διεκδικήσετε τα έξοδά σας πίσω.

Πριν πάρετε ταξιδιωτική ασφάλιση, ελέγξτε την κάλυψη για τις περιοχές που σκοπεύετε να επισκεφτείτε.

7. Pack Light

Μην καθοδηγηθείτε από την πολιτική «όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα». Το να συσκευάσετε τα πάντα εκτός από τον νεροχύτη της κουζίνας θα σας δώσει περισσότερα για να μεταφέρετε, περισσότερα για να σκεφτείτε και περισσότερα για να ανησυχείτε.

Χρειάζεστε μόνο μια ελάχιστη ποσότητα ρούχων, είδη περιποίησης και ηλεκτρονικά είδη για να είστε ευτυχισμένοι.

8. Να είστε έτοιμοι να κάνετε κάποιες προσαρμογές

Το να φτάσετε σε ένα άγνωστο μέρος μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά αν δεν μιλάτε τη γλώσσα. Επομένως, να είστε ευέλικτοι και έτοιμοι να έχετε λιγότερες προσδοκίες στην αρχή του ταξιδιού σας.

9. Μάθετε μερικές βασικές λέξεις

Έχοντας αναφέρει το γλωσσικό ζήτημα, η γνώση ορισμένων βασικών λέξεων θα ανοίξει την πόρτα σε νέες φιλίες και θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε. Οι ντόπιοι θα σας σεβαστούν για την προσπάθειά σας και θα είναι περισσότερο από πρόθυμοι να σας βοηθήσουν.

10. Δοκιμάστε την Εθνική Κουζίνα

Όσο επιλεκτικοί κι αν είστε, μην εγκαταλείπετε τη γεύση της εθνικής κουζίνας. Μπορεί να βρείτε το στομάχι σας γεμάτο με τις διαθέσιμες επιλογές, αλλά αυτές μπορεί να είναι το καλύτερο μέρος της ταξιδιωτικής σας εμπειρίας.

Το πιο σημαντικό, οι άνθρωποι που σερβίρουν το φαγητό σας θα είναι οι τέλειοι ειδικοί στο να εξηγούν την προέλευση και την προετοιμασία ορισμένων πιάτων. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε νέα πράγματα!

11. Εξερευνήστε τη γειτονιά σας

Υπάρχουν κάποιες συνεχείς δραστηριότητες στη γειτονιά σας; Επισκεφθείτε μια τοπική έκθεση, μουσείο, εγκαταστάσεις αναψυχής ή κοινοτική εκδήλωση. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να βρεις εκεί!

Ταξιδιωτικοί προορισμοί Κατάλληλοι για μεμονωμένους ταξιδιώτες

Παρόλο που υπάρχουν πολλοί κατάλληλοι προορισμοί για μεμονωμένους ταξιδιώτες, εδώ είναι μερικοί που προσφέρουν μοναξιά, χαλάρωση και δραστηριότητες χωρίς προβλήματα.

1. Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι μια τέλεια επιλογή για τους λάτρεις της μοναξιάς, του κρύου και της φύσης. Διάσημη για το εκπληκτικό της τοπίο, η Ισλανδία είναι γεμάτη με θερμές πηγές, καταρράκτες, παγετώνες και ηφαίστεια.

Οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν το Βόρειο Σέλας ή να απολαύσουν τα υπέροχα, ζεστά νερά της Blue Lagoon.

2. Αυστραλία

Η Αυστραλία είναι ένας εξαιρετικός προορισμός με αμέτρητες υπαίθριες δραστηριότητες που προσελκύουν τουρίστες σε όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να κάνουν ιστιοπλοΐα, να κάνουν αλεξίπτωτο ή να σερφάρουν σε τροπικά νερά.

Όσοι έχουν πιο γενναία καρδιά μπορούν να κάνουν ένα σαφάρι στο Uluru και το Outback και να απολαύσουν την εκπληκτική ομορφιά αυτού του προορισμού.

3. Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία είναι ένας άλλος εξαιρετικός προορισμός για να ταξιδέψετε μόνοι σας. Έχει μερικούς από τους μεγαλύτερους παγετώνες στον κόσμο, εντυπωσιακά βουνά, εκπληκτικούς καταρράκτες και σκηνικά που κόβουν την ανάσα.

Επιπλέον, η Νέα Ζηλανδία είναι πολιτιστικά ποικιλόμορφη και προσφέρει διάφορες δραστηριότητες, όπως κυνήγι, ψάρεμα, καταδύσεις, πεζοπορία, καγιάκ, αλεξίπτωτο, πτήσεις με ελικόπτερα και πολλά άλλα.

4. Νότια Αμερική

Οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη Νότια Αμερική έχουν πραγματικά κακή επιλογή. Από τη ζούγκλα του Αμαζονίου μέχρι τα ερείπια των Ίνκας στο Περού, υπάρχει κάτι να κάνετε ή να δείτε ακόμα και για τους πιο επιλεκτικούς ανθρώπους.

Εφόσον μπορείτε να συμβαδίζετε με την έντονη ζέστη και δεν σας πειράζει να λείπετε από το σπίτι, αυτό είναι ένα υπέροχο ταξίδι για να κάνετε μόνοι σας.

5. Ιαπωνία

Είναι αδιανόητο να αναφέρουμε την Ιαπωνία χωρίς να σκεφτούμε πώς σέβεται τους ανθρώπους ως άτομα.

Το να είσαι μόνος ήταν πάντα αναπόσπαστο μέρος της ιαπωνικής κουλτούρας. Αντικατοπτρίζεται ακόμη και στην ιαπωνική γλώσσα, καθώς το Ohitorisama είναι μια έκφραση που αναφέρεται σε ανθρώπους που ζουν ή κάνουν πράγματα μόνοι τους.

Αυτό που κάνει την Ιαπωνία μια εξαιρετική τοποθεσία για μεμονωμένους ταξιδιώτες είναι ότι είναι ασφαλής, οικονομικά προσιτή και εύκολη στη μετακίνηση

Η χώρα είναι πλούσια με όμορφα, απίστευτα αξιοθέατα για να ανακαλύψετε, όπως οι ναοί και τα ιερά και το πανέμορφο τοπίο.

Το απόλυτο επίπεδο πολιτισμού της Ιαπωνίας είναι εκπληκτικό και κάνει ένα ταξίδι σε αυτή τη χώρα αξέχαστο.

Σχετικό: Η καλύτερη λίστα συσκευασίας για διεθνή ταξίδια

συμπέρασμα

Ένα από τα σπουδαία πράγματα στο να ταξιδεύεις σόλο είναι να ξεφεύγεις από μια πολυάσχολη ζωή και να απολαμβάνεις τον κόσμο εκεί έξω.

Είναι επίσης μια μεγάλη πρόκληση αφού ένα άτομο πρέπει να προσαρμοστεί σε νέες καταστάσεις και να είναι έτοιμο για οτιδήποτε έρθει στην πορεία.

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο.

Μόλις μάθετε πώς να προετοιμαστείτε για το σόλο ταξίδι σας, θα μπορείτε να το απολαύσετε στο έπακρο. Ο προγραμματισμός θα σας γλιτώσει από πολύ άγχος και θα εξασφαλίσει ότι θα έχετε τον χρόνο της ζωής σας.

Απολαύστε τα σόλο ταξίδια σας!

Αυτή η ανάρτηση δημιουργήθηκε από το Savoteur.


Η Nicole Graham είναι ειδικός σε σχέσεις Womenio.com. Βοηθά τις γυναίκες να αποκτήσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να μπορούν να έχουν αυτοπεποίθηση και να φέρουν περισσότερη αγάπη, πάθος και σκοπό στη ζωή τους. Η Nicole απολαμβάνει να μελετά την ψυχολογία της αγάπης και είναι παθιασμένη να γράφει για αυτούς. Προσφέρει χρήσιμες συμβουλές και συμβουλές για να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε οποιοδήποτε πρόβλημα σχέσης, είτε είστε ελεύθεροι είτε είστε ήδη σε σχέση.


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar