Συμπληρώστε τη συνταξιοδότησή σας μειώνοντας το σπίτι σας » Savoteur

0

Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για αποταμίευση για συνταξιοδότηση.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τουλάχιστον περιφερειακά τις πιο κοινές ροές συνταξιοδοτικών εισοδημάτων κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδοτικών λογαριασμών που χρηματοδοτούνται από τους εργοδότες. Εάν είστε επιτήδειοι, μπορεί επίσης να γνωρίζετε τους λογαριασμούς συνταξιοδότησης και επενδύσεων που δεν χρηματοδοτούνται από τον εργοδότη, καθώς και πώς τα ακίνητα μπορούν να συμπληρώσουν τα χρυσά σας χρόνια.

Αλλά ξέρατε ότι δεν χρειάζεται να έχετε ακίνητα πολλαπλών εισοδημάτων για να χρησιμοποιήσετε ακίνητα για να συμπληρώσετε το συνταξιοδοτικό σας εισόδημα;

Καθόλου.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι το σπίτι σας.

Η Tawnya είναι εδώ, και σήμερα θα σας πω πώς μπορείτε να συμπληρώσετε τη συνταξιοδότησή σας μειώνοντας το σπίτι σας.

Ίσως αναρωτιέστε πώς μπορώ να ξέρω οτιδήποτε για τη συνταξιοδότηση ή τη μείωση του προσωπικού, καθώς είμαι 32 ετών και αγόρασα το πρώτο μου σπίτι μόλις πριν από 3 χρόνια. Αν και μπορεί να μην έχω προσωπική εμπειρία με καμία από αυτές τις έννοιες, είμαι αρκετά τυχερός που είμαι συνδεδεμένος με ανθρώπους που έχουν χρησιμοποιήσει αυτήν ακριβώς τη μέθοδο με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 13 χρόνια.

Οι παππούδες μου.

Οι παππούδες μου έχουν μειώσει δύο φορές τα τελευταία 13 χρόνια, κάτι που τους επέτρεψε να σκοτώσουν δύο πουλιά με μια πέτρα. Πρώτον, μπόρεσαν να παραμείνουν στο σπίτι τους όλα τα χρυσά τους χρόνια και δεύτερον, χρησιμοποίησαν τα κέρδη από κάθε πώληση για να συμπληρώσουν το συνταξιοδοτικό τους εισόδημα.

Πώς το έκαναν;

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Διαβίωση τριών επιπέδων

Ο παππούς και η γιαγιά μου σίγουρα δεν πήγαν στη ζωή μαζί νομίζοντας ότι μια μέρα θα συμπλήρωναν τη συνταξιοδότησή τους μειώνοντας το σπίτι τους.

Το πρώτο μέρος στο οποίο έζησαν οι παππούδες μου για να ξεκινήσουν τον έγγαμο βίο τους ήταν ένα ενοίκιο ενός δωματίου με μια εξοχική κατοικία.

Έκτοτε έχουν κάνει πολύ δρόμο.

Ο παππούς και η γιαγιά μου μετακινούνταν πολύ στα νεανικά τους χρόνια, πρώτα επειδή ο παππούς μου ήταν στο Ναυτικό και αργότερα λόγω της καριέρας του. Αγόρασαν και πούλησαν πολλά σπίτια, αλλά όλα τα στοιχεία τα χειρίστηκε η εταιρεία.

Αυτό ήταν μέχρι το 1975, όταν εγκαταστάθηκαν σε μια μικρή πόλη ακριβώς ανατολικά του Πόρτλαντ.

Η μαμά μου ασχολήθηκε πολύ με την ιππασία όταν ήταν νεότερη, και έτσι αναζήτησαν ένα σπίτι με κάποια περιουσία και ένα μέρος για να κρατήσουν τα άλογα. Το σπίτι που αγόρασαν ήταν ένα τριώροφο 1.500 τετραγωνικών μέτρων σε λίγο πάνω από δύο στρέμματα με έναν μικρό αχυρώνα και λίγα βοσκοτόπια.

Αγόρασαν το ακίνητο για 42.000 δολάρια.

Τα επόμενα 30 χρόνια, έκαναν πολλές σημαντικές βελτιώσεις στο σπίτι και την ιδιοκτησία που τους κόστισαν μερικές δεκάρες αλλά πρόσθεσαν επίσης μεγάλη αξία. Πρόσθεσαν μια κουζίνα 260 τετραγωνικών μέτρων στο πίσω μέρος του σπιτιού, έχτισαν έναν αχυρώνα 48 × 48 με ένα τεράστιο κατάστημα, πρόσθεσαν 2.000 τετραγωνικά πόδια καταστρώματος και ένα μπαλκόνι έξω από το κύριο υπνοδωμάτιο, αντικατέστησαν όλη την περίφραξη , και έβαψε ξανά το σπίτι τουλάχιστον 3 φορές.

Η κουζίνα και ο αχυρώνας είχαν κατασκευαστεί με σύμβαση, ενώ το κατάστρωμα, το μπαλκόνι, η περίφραξη και το βάψιμο έγιναν από τον παππού και τη γιαγιά μου.

Γρήγορα μπροστά στο 2005, και τα πράγματα άλλαζαν.

Οι παππούδες μου ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Είχαν συνταξιοδοτηθεί για αρκετά χρόνια. Η γιαγιά μου πάλευε να ανεβοκατέβει τις σκάλες και ο παππούς μου πάλευε να συντηρήσει την ιδιοκτησία.

Έτσι, οι παππούδες μου κατέληξαν να πουλήσουν το σπίτι τους το 2005 στο απόγειο της αγοράς κατοικίας. Ήταν μια δύσκολη επιλογή για αυτούς, και δεν είχαν κίνητρο τα χρήματα αλλά η αναγκαιότητα της προχωρημένης ηλικίας.

Το σπίτι τους πουλήθηκε μέσα σε 3 ώρες από τη στιγμή που βγήκε στην αγορά για 450.000 δολάρια.

Το κατείχαν δωρεάν και καθαρά, που σημαίνει ότι μετά τα έξοδα κλεισίματος, έβαλαν στην τσέπη περίπου 425.000 δολάρια. Στη συνέχεια γύρισαν και χρησιμοποίησαν αυτά τα χρήματα για να αγοράσουν το πρώτο τους μέγεθος.

Σχετίζεται με: Ποια είναι η ηλικία συνταξιοδότησης στις ΗΠΑ

Ένα Βαρετό Σπίτι

Έτσι, οι παππούδες μου έκαναν την πρώτη τους μετακόμιση μετά από 30 χρόνια στο Boring house (κυριολεκτικά στην πόλη Boring).

Αυτό το σπίτι δεν ήταν δραστικά μικρότερο από το τριών επιπέδων τους στα 1.700 τετραγωνικά πόδια, αλλά ήταν ένα ράντσο και βρισκόταν σε περίπου ένα στρέμμα γης. Είχε ένα μεγάλο κατάστημα με άφθονο χώρο για να αποθηκεύσουν τα αντικείμενά τους, συν αρκετό χώρο για να τους δώσει μια αίσθηση της χώρας.

Ο παππούς και η γιαγιά μου αγόρασαν το Boring house για 360.000 $ το 2005 και πλήρωσαν μετρητά, πράγμα που σήμαινε ότι μπόρεσαν να κερδίσουν περίπου 65.000 $ για να συμπληρώσουν τη συνταξιοδότησή τους.

Δεν είχαν σχεδόν τόσες ανακαινίσεις με το Boring house όσες έκαναν το τριών επιπέδων, αλλά και πάλι, δεν ήταν εκεί για τόσο πολύ. Ανακαίνισαν και τα δύο μπάνια, τα οποία κόστισαν περίπου 8.000 δολάρια. Εκτός από αυτό, το κόστος συντήρησης του ακινήτου ήταν φυσιολογικό.

10 χρόνια αργότερα, το 2015, τα πράγματα άλλαζαν ξανά.

Όπως λέει πάντα ο παππούς μου, «ποτέ δεν πίστευε ότι θα ζούσαν τόσο πολύ», και τα χρήματα γίνονταν όλο και πιο ανησυχητικό.

Παρά τα περισσότερα από 30 χρόνια υπηρεσίας, ο λογαριασμός συνταξιοδότησης του παππού μου που χρηματοδοτήθηκε από τον εργοδότη πλήρωνε περίπου 120 $ το μήνα. Τα καλά νέα ήταν ότι είχε επίσης συνεισφέρει σε πολλαπλούς IRA κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Τα κακά νέα ήταν ότι τα κεφάλαια μειώνονταν.

Όχι μόνο αυτό, αλλά οι παππούδες μου ήταν πλέον στα 80 τους και η συντήρηση του ακινήτου γινόταν πιο δύσκολη.

Για άλλη μια φορά, ήρθε η ώρα της μείωσης.

Πούλησαν το Boring House το καλοκαίρι του 2015 για 400.000 δολάρια. Αυτό το σπίτι δεν είχε εκτιμηθεί σχεδόν τόσο πολύ χάρη στη φούσκα στέγασης του 2008, αλλά το να το κατείχαν δωρεάν και καθαρά σήμαινε ότι τώρα είχαν περίπου 380.000 $ μετά το κλείσιμο του κόστους για να αγοράσουν το επόμενο ακίνητό τους.

Ένα Έξυπνο Σπίτι

Μετά την πώληση του Boring House, οι παππούδες μου μετακόμισαν πιο έξω από την πόλη με την αγορά του σημερινού σπιτιού τους, το οποίο έχω ονομάσει Smart House.

Το Smart House είναι περίπου τόσο τεχνολογικά προηγμένο όσο έρχονται, κάτι που είναι ειρωνικό καθώς διαμένουν δύο άνθρωποι που γεννήθηκαν πριν από σχεδόν 90 χρόνια.

Διαθέτει κεντρικό αέρα, σύστημα υποπίεσης, ήχο surround, και σύστημα καταιονισμού και όλη η καλωδίωση είναι στους τοίχους. Είναι πλήρως ενημερωμένο μέσα και έξω, με κατάστρωμα και μικρή αυλή, καθώς και γκαράζ 3 αυτοκινήτων.

Σε περίπου 1.500 τετραγωνικά πόδια είναι ελαφρώς μικρότερο από το προηγούμενο σπίτι τους, αλλά η αυλή είναι ένα «ταχυδρομικό γραμματόσημο» και πολύ εύκολο στη συντήρηση.

Αγόρασαν αυτό το σπίτι για 298.000 $, επιτρέποντάς τους να βάλουν στην τσέπη περίπου $80.000 και να συμπληρώσουν ξανά τη συνταξιοδότησή τους πολύ πέρα ​​από αυτό που κάποιος από τους δύο νόμιζε ότι ήταν δυνατό.

Παρόλο που αυτό το σπίτι είναι μικρό, συμφωνούν και οι δύο ότι είναι το ωραιότερο σπίτι που έχουν ζήσει ποτέ όσον αφορά τις ενημερώσεις.

Ο Αύγουστος συμπλήρωσε 3 χρόνια στο Smart House και δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης. Εάν ποτέ χρειαστεί να μετακομίσουν ξανά, ξέρουν ότι μπορούν να βασίζονται σε αύξηση των ιδίων κεφαλαίων (το Smart House αποτιμάται τώρα σε περίπου 365.000 $) και σε ένα πλήρως εξοφλημένο σπίτι για να τους βοηθήσει να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.

Λοιπόν, πώς το έκαναν;

Μέσω της αφήγησης της ιστορίας των παππούδων μου, μπόρεσα να δείξω πώς θα μπορούσε κανείς να συμπληρώσει το συνταξιοδοτικό τους εισόδημα μειώνοντας το σπίτι τους, αλλά υπάρχουν αρκετά σημαντικά σημεία που θέλω να ξεκαθαρίσω και τα οποία τους επέτρεψαν να κάνουν αυτό που έκαναν.

Πρώτον, ξεκίνησαν με πολύ περισσότερα από ένα σπίτι εκκίνησης. Το τριών επιπέδων δεν ήταν ένα τεράστιο σπίτι (περίπου 1.760 τετραγωνικά πόδια μετά την προσθήκη της κουζίνας), αλλά ήταν κάτι περισσότερο από ένα τυπικό αρχικό σπίτι και καθόταν σε πάνω από 2 στρέμματα. Όχι μόνο αυτό, αυτά τα 2 στρέμματα ήταν ήδη ζωνοποιημένα για την κατασκευή πολλών σπιτιών, γεγονός που τα έκανε ακόμα πιο πολύτιμα.

Για να λειτουργήσει η συρρίκνωση, πρέπει να είστε σε θέση να μειώσετε πραγματικά, είτε ως προς το μέγεθος του σπιτιού είτε ως προς το μέγεθος του ακινήτου.

Δεύτερον, διατήρησαν το τρι-επίπεδο για 30 χρόνια και έκαναν σημαντικές βελτιώσεις που αύξησαν δραστικά την αξία. Η αγορά κατοικίας υποχωρεί, αλλά γενικά, όσο περισσότερο διατηρείτε το ακίνητο, τόσο υψηλότερη θα είναι η αξία του. Η 30ετής παραμονή τους (και ο καλός χρόνος αγοράς) ήταν αυτό που τους επέτρεψε να βγάλουν πάνω από 400.000 $ από την πώληση αυτού του ακινήτου.

Έκαναν επίσης αρκετές σημαντικές βελτιώσεις σε αυτό το σπίτι και την ιδιοκτησία, πολλά από τα οποία έγιναν με την εργασία τους. Το να κάνετε μεγάλες ανακαινίσεις μόνοι σας μειώνει σημαντικά το κόστος γιατί χρειάζεται να πληρώσετε μόνο για τις προμήθειες.

Τρίτον, εξόφλησαν το τριών επιπέδων τους και δεν δανείστηκαν έναντι αυτού, που σημαίνει ότι κατείχαν κάθε σπίτι δωρεάν και καθαρό και μπόρεσαν να αγοράσουν σπίτια με μειωμένο μέγεθος με μετρητά. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν ένα στεγαστικό δάνειο μέχρι τη σύνταξη επειδή συνεχίζουν να δανείζονται έναντι του σπιτιού τους.

Το να χρωστάτε χρήματα στο ακίνητο θα μειώσει τυχόν πιθανά κέρδη από την πώληση, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι θα χρειαστεί να χρηματοδοτήσετε και μέρος της αγοράς μείωσης του μεγέθους σας. Τουλάχιστον, θα έχετε πολύ λιγότερα χρήματα μετά τη συρρίκνωση, γεγονός που μειώνει το συμπληρωματικό εισόδημά σας.

Σχετικά: The Essentials of Fire: Financial Independence Συνταξιοδοτηθείτε νωρίς

Ηθική της ιστορίας

Η ανάγκη να μειώσετε το σπίτι σας στα χρόνια της συνταξιοδότησής σας είναι μια κοινή πρακτική για πολλούς ανθρώπους, συνήθως επειδή δεν είναι πλέον σε θέση να το συντηρήσουν.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται το γεγονός ότι μπορούν επίσης να συμπληρώσουν τη συνταξιοδότησή τους μειώνοντας τα σπίτια τους και κερδίζοντας τη διαφορά στην τσέπη.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος για τη συμπλήρωση της συνταξιοδότησής σας θα λειτουργήσει μόνο εάν ακολουθήσετε τις πρακτικές των παππούδων μου.

Το αρχικό ακίνητο πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ένα αρχικό σπίτι για να μπορέσετε να μειώσετε το μέγεθος, είτε από την άποψη του μεγέθους του σπιτιού είτε από το μέγεθος του ακινήτου. Πρέπει επίσης να κατέχετε το σπίτι σας δωρεάν και καθαρό (ή να οφείλετε ένα πολύ μικρό ποσό), ώστε να μπορείτε να αγοράσετε το νέο σπίτι με μετρητά και να κερδίσετε τη διαφορά.

Είναι επίσης απαραίτητο να ζείτε σε κάθε σπίτι για τουλάχιστον 5 χρόνια για να επιτρέψετε στην ιδιοκτησία να εκτιμήσει, και όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Το να παρακολουθείτε την αγορά ακινήτων θα σας βοηθήσει επίσης να γνωρίζετε πότε μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή για να πουλήσετε για να έχετε την καλύτερη τιμή για το σπίτι σας.

Μια άλλη πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η τοποθεσία. Εάν είστε συνταξιούχοι και θέλετε να μειώσετε το μέγεθος, αναζητήστε μια τοποθεσία όπου θα κερδίσετε περισσότερα χρήματα. Θυμηθείτε, όταν συνταξιοδοτηθείτε, παράγοντες όπως η καθημερινή σας μετακίνηση είναι ελάχιστοι, επομένως θα έχετε περισσότερη ελευθερία να μετακινηθείτε εκεί που έχει το μεγαλύτερο οικονομικό νόημα.

Εάν έχετε ένα σπίτι, εργάζεστε για να το ξεπληρώσετε και κάνετε βελτιώσεις, και μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε τη συνταξιοδότησή σας μειώνοντας το σπίτι σας.


8324c5438e0cb34545b4039954ba68cc?s=150&d=mp&r=g


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar