Συμβουλές που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι δανειολήπτες » Savoteur

0

Η αποπληρωμή των φοιτητικών δανείων μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά δεν είναι αδύνατο. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι δεν θα βρείτε ποτέ το δρόμο σας από το χρέος φοιτητικού δανείου: Θα το κάνετε.

Το κόλπο είναι να ξέρετε πώς να ξεπληρώσετε τα φοιτητικά δάνεια με μερικά απλά κόλπα που μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα.

Φυσικά, υπάρχουν ορισμένες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να σας βοηθήσουν να αποπληρώσετε τα φοιτητικά σας δάνεια πιο γρήγορα. Αν δεν έχετε αφιερώσει πολύ χρόνο μελετώντας τις λεπτομέρειες της αποπληρωμής φοιτητικού δανείου, μπορεί να χάσετε μερικές κρίσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη διαδικασία αποπληρωμής σας πιο εύκολη και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Δείτε πώς μπορείτε να εξοφλήσετε τα φοιτητικά δάνεια με μερικές συμβουλές που οι περισσότεροι δανειολήπτες δεν γνωρίζουν.

Πώς να εξοφλήσετε τα φοιτητικά δάνεια: 5 συμβουλές που μάλλον δεν γνωρίζετε

Αυτές οι έξυπνες κινήσεις φοιτητικού δανείου μπορούν να μεταφραστούν σε χρήματα που εξοικονομήθηκαν και να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους πιο γρήγορα.

Ας αρχίσουμε να δουλεύουμε για να ξεπληρώσουμε αυτά τα φοιτητικά δάνεια.

Σχετικά: Game of Loans: 10 Μαθήματα Χρημάτων από το Game of Thrones

1. Εκμεταλλευτείτε την Ανεκτικότητα για τον COVID-19

Ο έλεγχος κινήτρων του νόμου CARES δεν είναι το μόνο όφελος που ανέπτυξε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να βοηθήσει στην αντιστάθμιση των οικονομικών δυσκολιών που επιφέρει η πανδημία. Στην πραγματικότητα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξεκίνησε επίσης ένα σχέδιο για να βοηθήσει τους δανειολήπτες φοιτητικών δανείων, προσφέροντας ανοχή στα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Τώρα, μπορεί να αναρωτιέστε, „Αξίζει πραγματικά τον κόπο;“

Είναι αλήθεια ότι εάν συνεχίσετε να πραγματοποιείτε πληρωμές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πληρωμές σας εφαρμόζονται απευθείας στο κεφάλαιο του δανείου. Για μερικούς, η πραγματοποίηση μηνών πληρωμών άτοκων θα σας εξοικονομήσει χρήματα, επειδή το υπόλοιπό σας θα είναι πολύ χαμηλότερο από τη στιγμή που θα αρχίσετε να πληρώνετε ξανά τόκους.

Ωστόσο, αξίζει πραγματικά τον κόπο για όσους επιδιώκουν Συγχώρεση Δανείου Δημόσιας Υπηρεσίας (PSLF). Εάν είχατε Άμεσο Δάνειο και εργαστήκατε για έναν κατάλληλο εργοδότη πριν από την ομοσπονδιακή περίοδο ανοχής, θα λάβετε πίστωση PSLF καθ‘ όλη τη διάρκεια της αναστολής.

Θα είναι σαν να κάνατε έγκαιρες μηνιαίες πληρωμές κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης οικονομικά περιόδου, ακόμη και χωρίς να έχετε την υποχρέωση να τις πραγματοποιήσετε.

Η περίοδος ανοχής διαρκεί από τις 13 Μαρτίου 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, για συνολικά επτά μηνιαίες πληρωμές. Θα λάβετε πίστωση PSLF κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οποία σας φέρνει πολύ πιο κοντά στη συγχώρεση δανείου χωρίς να ξοδέψετε δεκάρα.

2. Εφαρμόστε πρόσθετες πληρωμές στο κεφάλαιο

Αναρωτιέστε πώς να εξοφλήσετε γρηγορότερα τα φοιτητικά δάνεια; Ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι να κάνετε επιπλέον πληρωμές προς τον κύριο.

Καθώς κερδίζετε περισσότερα κατά τη διάρκεια της καριέρας σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε επιπλέον χώρο στον προϋπολογισμό σας κάθε μήνα. Αυτά τα επιπλέον κεφάλαια μπορούν να είναι μια μεγάλη ώθηση όταν προσπαθείτε να αποπληρώσετε το χρέος σας.

Όσο περισσότερο μειώνετε το ποσό του κεφαλαίου του δανείου σας, τόσο χαμηλότερο θα είναι το ενδιαφέρον σας για ένα μικρότερο ποσό με την πάροδο του χρόνου, το οποίο θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει εκατοντάδες ή χιλιάδες τόκους.

Απλώς φροντίστε να αποφύγετε το σύνηθες λάθος να εφαρμόσετε κατά λάθος τις πληρωμές στην επόμενη ημερομηνία λήξης σας (ουσιαστικά πληρώνοντας νωρίτερα τον επόμενο μήνα), αντί να πληρώσετε το κεφάλαιο του δανείου σας.

Ο ιστότοπος της υπηρεσίας εξυπηρέτησης δανείων ενδέχεται να εφαρμόζει αυτόματα πρόσθετες πληρωμές για την προκαταβολή της πληρωμής σας και όχι για το κεφάλαιο, επομένως επιβεβαιώστε ότι έχετε εξαιρεθεί από τις προπληρωμένες πληρωμές.

Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς να το κάνετε αυτό στον ιστότοπο της υπηρεσίας εξυπηρέτησης δανείων σας, καλέστε τους για να εφαρμόσουν την επιπλέον πληρωμή μέσω τηλεφώνου.

3. Εξοικονομήστε τόκο καθώς η πίστωσή σας βελτιώνεται

Οι πιθανότητες είναι ότι η πίστωσή σας μπορεί να βελτιωθεί καθ ‚όλη τη διάρκεια της καριέρας σας, καθώς κερδίζετε περισσότερα και αναπτύσσετε ένα ιστορικό έγκαιρων πληρωμών. Τα θετικά πιστωτικά σήματα όπως αυτό αναφέρονται στα πιστωτικά γραφεία και συμβάλλουν στην αύξηση της πιστωτικής σας βαθμολογίας.

Με υψηλότερο πιστωτικό σκορ, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για χαμηλότερα επιτόκια αναχρηματοδότηση των φοιτητικών σας δανείων με ιδιώτη δανειστή. Όταν αναχρηματοδοτείτε το φοιτητικό σας δάνειο, ο δανειστής αναχρηματοδότησης πληρώνει πλήρως το αρχικό σας δάνειο και δημιουργείται ένα νέο δάνειο.

Στην ιδανική περίπτωση, η ισχυρότερη πίστωσή σας θα σας αποφέρει καλύτερο επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους. Ένα μειωμένο επιτόκιο μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα κατά τη διάρκεια ζωής του αναχρηματοδοτούμενου δανείου σας.

Με αυτά τα αποθηκευμένα μετρητά, έχετε την επιλογή να τα εφαρμόσετε στο κεφάλαιο του δανείου σας για να ξεχρεώσετε πιο γρήγορα. Τα χρήματα που εξοικονομείτε μέσω της αναχρηματοδότησης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για άλλους άμεσους οικονομικούς στόχους, όπως μια μεγάλη αγορά ζωής.

Περιστασιακά, οι δανειολήπτες επιδιώκουν την αναχρηματοδότηση εάν βρίσκονται σε αντίθεση με την υπηρεσία εξυπηρέτησης δανείων τους και πιστεύουν ότι η εμπειρία τους θα ήταν σημαντικά καλύτερη με έναν διαφορετικό εξυπηρετητή.

Θυμηθείτε, μπορεί να υπάρχουν χρεώσεις για την αναχρηματοδότηση και εάν αναχρηματοδοτήσετε ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια, χάνετε την καταλληλότητά σας για προγράμματα όπως η αποπληρωμή βάσει εισοδήματος ή η διαγραφή δανείου.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε σταθμίσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της απώλειας ομοσπονδιακών παροχών πριν αναχρηματοδοτήσετε ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια.

4. Ελέγξτε για να δείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για συγχώρεση δανείου δημόσιας υπηρεσίας

Το να πληροίτε τις προϋποθέσεις για Συγχώρεση Δανείου Δημόσιας Υπηρεσίας (PSLF) μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς πρέπει να κάνετε 120 πληρωμές που πληρούν τις προϋποθέσεις ενώ εργάζεστε σε έναν κατάλληλο εργοδότη.

Τα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνειά σας πρέπει επίσης να είναι κατάλληλα για PSLF καταρχήν. Φυσικά, εάν δεν έχετε το σωστό δάνειο, μπορείτε να ενοποιήσετε το δάνειό σας σε Δάνειο Άμεσης Ενοποίησης και να ξεκινήσετε το PSLF από εκεί.

Υπάρχουν 17 διαφορετικά δάνεια που πληρούν τις προϋποθέσεις — κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Στην πραγματικότητα, ορισμένα από τα δάνεια που πληρούν τις προϋποθέσεις δεν εμφανίζονται καν στο Εθνικό Σύστημα Δεδομένων Φοιτητικού Δανείου όταν τα αναζητάτε, γεγονός που θα μπορούσε να κάνει πραγματικά δύσκολο να προσδιορίσετε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για αυτά. Αυτά είναι δάνεια όπως φοιτητικά δάνεια νοσηλευτικής, φοιτητικά δάνεια επαγγελμάτων υγείας και δάνεια πρωτοβάθμιας φροντίδας, μεταξύ άλλων.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπερδευτείτε σχετικά με αυτά τα δάνεια και να υποθέσετε ότι ήταν ιδιωτικά δάνεια που πρέπει να αποπληρωθούν, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ομοσπονδιακά δάνεια που θα μπορούσατε ενδεχομένως να έχετε συγχωρήσει.

Εάν δεν είστε σίγουροι, αξίζει τον κόπο να ελέγξετε ξανά τα δάνειά σας για να δείτε εάν μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για συγχώρεση ομοσπονδιακού φοιτητικού δανείου.

Επαγγελματική συμβουλή: Εάν παρατηρήσετε δάνεια με πάγιο επιτόκιο 5%, αυτά είναι πιθανώς ομοσπονδιακά δάνεια.

5. Εγγραφείτε στις Αυτόματες Πληρωμές

Όσον αφορά την εξοικονόμηση χρημάτων για τόκους, κάθε λίγο μετράει και ένας τρόπος για να μειώσετε το επιτόκιο σας με ορισμένους ιδιώτες δανειστές είναι να εγγραφείτε για αυτόματες πληρωμές. Όταν εγγράφεστε για αυτόματη πληρωμή, οι μηνιαίες πληρωμές του δανείου σας αποσύρονται αυτόματα από τον λογαριασμό σας κατά την ημερομηνία λήξης.

Εάν έχετε πάντα αρκετά χρήματα στον λογαριασμό σας για να καλύψετε τους λογαριασμούς σας και δεν ανησυχείτε για επιστρεφόμενη προμήθεια πληρωμής, οι αυτόματες πληρωμές μπορούν να διευκολύνουν τη διαχείριση των οικονομικών σας.

Δεδομένου ότι δεν θα ξεχάσετε ποτέ μια πληρωμή, δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για χρεώσεις καθυστερημένης πληρωμής.

Ωστόσο, το καλύτερο μπόνους είναι η μείωση των επιτοκίων, με ορισμένους δανειστές να μειώνουν το επιτόκιο έως και 0,25% για την εγγραφή σας στην αυτόματη πληρωμή.

Ένα μειωμένο επιτόκιο σημαίνει λιγότερο πληρωμένο τόκο, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει ότι θα μπορείτε να εξοφλήσετε τα φοιτητικά σας δάνεια ακόμη γρήγορα, επειδή περισσότερα θα πάνε στον κύριο.

Συνδυάστε Συμβουλές Φοιτητικού Δανείου για ακόμα περισσότερες εξοικονομήσεις

Θέλετε να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα στα φοιτητικά σας δάνεια; Συνδυάστε τις συμβουλές που συζητήθηκαν παραπάνω για μέγιστη εξοικονόμηση στα φοιτητικά σας δάνεια.

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελέγξτε αν πληροίτε τις προϋποθέσεις για PSLF και επωφεληθείτε από την ανοχή που προσφέρεται μέσω του νόμου CARES. Ακόμα κι αν έχετε πληρώσει τα δάνειά σας για κάποιο χρονικό διάστημα, ίσως εξακολουθείτε να πραγματοποιείτε πληρωμές κατάλληλες που υπολογίζονται στα 120 που απαιτούνται για τη διαγραφή φοιτητικού δανείου.

Εάν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για το PSLF ή απλά θέλετε να εξοφλήσετε γρήγορα τα δάνειά σας, προσπαθήστε να εφαρμόσετε επιπλέον πληρωμές μόνο κεφαλαίου για να μειώσετε το υπόλοιπο και το ποσό των τόκων σας. Ελέγξτε για να δείτε εάν η εγγραφή σε αυτόματες πληρωμές θα σας αποφέρει μειωμένο επιτόκιο για ακόμη περισσότερες εξοικονομήσεις.

Επιπλέον, εάν το πιστωτικό σας σκορ έχει βελτιωθεί, μπορεί να αναζητήσετε να αναχρηματοδοτήσετε τα φοιτητικά σας δάνεια για καλύτερους όρους, γεγονός που θα σας εξοικονομήσει ακόμη περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια ζωής των δανείων.

Σχετικό: Χρέος Φοιτητικού Δανείου Gen X (και πώς να βγείτε από αυτό!)

Τελικές σκέψεις

Το χρέος του φοιτητικού δανείου μπορεί να είναι ένα σημαντικό βάρος από το οποίο μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν θα ξεφύγετε ποτέ, αλλά με επιμονή, είναι δυνατό να το ξεπληρώσετε. Πολλά από αυτά είναι να ξέρετε πώς να ξεπληρώσετε τα φοιτητικά δάνεια και τα κόλπα που υπάρχουν εκεί έξω.

Αλλά δεν αρκεί να κάνετε απλώς την πληρωμή σας κάθε μήνα. Θα πρέπει να αναζητάτε ενεργά τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα για τα φοιτητικά σας δάνεια και τρόπους για να τα εξοφλήσετε πιο γρήγορα.

Οι παραπάνω συμβουλές για φοιτητικό δάνειο θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό. Ακόμα κι αν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για ορισμένες από τις λιγότερο γνωστές συμβουλές, μπορείτε πάντα να κάνετε επιπλέον πληρωμές ή να αναζητήσετε αναχρηματοδότηση για χαμηλότερο επιτόκιο.

Τώρα που ξέρετε πώς να εξοφλείτε τα φοιτητικά δάνεια, ποιες συμβουλές για φοιτητικά δάνεια μπορείτε να επωφεληθείτε;


8324c5438e0cb34545b4039954ba68cc?s=150&d=mp&r=g


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar