Πώς να γίνεις επιχειρηματίας » Savoteur

0

Θέλατε ποτέ να είστε το αφεντικό του εαυτού σας; Οι περισσότεροι άνθρωποι θα το κάνουν κάποια στιγμή στην καριέρα τους! Μάλιστα, ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν περισσότεροι από 582 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ επιχειρηματίες παγκοσμίως! Αυτό είναι πολύ.

Ενώ σχεδόν ο καθένας θα ήθελε να είναι το αφεντικό του εαυτού του, δεν είναι τόσο απλό. Η έναρξη μιας επιχείρησης απαιτεί πολύ προγραμματισμό και σκληρή δουλειά, και δεν είναι για όλους.

Ίσως αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι ένας επιχειρηματίας ή πώς να γίνετε επιχειρηματίας. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει πώς να γίνετε επιχειρηματίας, καθώς και διαφορετικοί τύποι επιχειρηματιών και τα βήματα που πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιτυχημένη επιχείρηση.

Τι είναι ένας επιχειρηματίας;

Ως επιχειρηματίας ορίζεται «ένα άτομο που οργανώνει και λειτουργεί μια επιχείρηση ή επιχειρήσεις, αναλαμβάνοντας μεγαλύτερους από τους κανονικούς οικονομικούς κινδύνους για να το κάνει».

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι κατέχουν επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέγεθος της επιχείρησης δεν έχει σημασία. Είτε είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης με έσοδα μερικές χιλιάδες δολάρια είτε μερικά εκατομμύρια δολάρια, εξακολουθείτε να είστε επιχειρηματίας.

Σχετικά: 19 Νόμιμες θέσεις εργασίας από το σπίτι

Τι είναι ένας Solopreneur;

Πρόσφατα, ο όρος «solopreneur» έχει γίνει mainstream μεταξύ των επιχειρηματιών. Περιγράφει τους πολλούς επιχειρηματίες που εργάζονται μόνοι και κατέχουν πλήρως μια επιχείρηση μόνοι τους.

Ενώ πολλές επιχειρήσεις μπορεί να έχουν πολλούς ιδιοκτήτες, οι ατομικοί επιχειρηματίες εργάζονται μόνοι τους και μπορούν να επιλέξουν να αναθέσουν σε εξωτερικούς συνεργάτες οποιαδήποτε επιπλέον εργασία ως τρόπο να διατηρήσουν τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησής τους.

Λάβετε υπόψη ότι όλοι οι επιχειρηματίες είναι επιχειρηματίες, αλλά δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες μόνοι επιχειρηματίες.

Οι άνθρωποι επιλέγουν να γίνουν solopreneurs για πολλούς λόγους. Ίσως είχαν κακή εμπειρία στο παρελθόν ενώ εργάζονταν με άλλους επιχειρηματικούς εταίρους ή προτιμούν να κρατούν το 100% της επιχείρησης προσδοκώντας μεγάλα κέρδη.

Συχνά μια μικρή επιχείρηση είναι σε θέση να τη διαχειρίζεται ευκολότερα ένα άτομο, και επομένως δεν χρειάζεται να αναζητήσετε επιπλέον συνεργάτες ή υποστήριξη.

Τι είναι ο «Σειράς Επιχειρηματίας»;

Η φράση serial entrepreneur χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους επιχειρηματίες που αναπτύσσουν συνεχώς νέες ιδέες και επιχειρήσεις.

Συχνά θα εργάζονται σε πολλά έργα ταυτόχρονα ενώ κινούνται με γρήγορους ρυθμούς. Μερικοί από τους πιο διάσημους σειριακούς επιχειρηματίες περιλαμβάνουν την Oprah Winfrey, τον Mark Cuban, ακόμη και τον Donald Trump.

Οι κατά συρροή επιχειρηματίες δεν σταματούν μόνο σε μία επιχείρηση, αλλά αναζητούν συνεχώς νέες ευκαιρίες και τρόπους για να κερδίσουν χρήματα. Μερικοί πωλούν ακόμη και τις επιχειρήσεις τους μόλις φτάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο επιτυχίας για να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση.

Ξεκινώντας ως Επιχειρηματίας

Λοιπόν, πώς γίνεται να γίνεις επιχειρηματίας; Αν και δεν υπάρχει ακριβής διαδικασία για να γίνεις επιχειρηματίας, υπάρχουν μερικά βήματα που ακολουθούν πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, τα οποία θα περιγράψουμε παρακάτω.

Καθορίστε την επιχειρηματική ιδέα

Όταν αποφασίζετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, πιθανότατα έχετε μια ιδέα για το τι θα πετύχει και πώς θα βγάλει χρήματα. Είτε η επιχείρησή σας θα πουλήσει ένα προϊόν είτε ολοκληρωμένες υπηρεσίες, όλα ξεκινούν με μια ιδέα.

Σε αυτή τη φάση, θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε την ιδέα σας και να δημιουργήσετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο που να την περιγράφει.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της επιχείρησής σας στο δρόμο σας για να γίνετε επιχειρηματίας.

Καθορίστε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες

Αφού καθορίσετε την επιχειρηματική σας ιδέα, θα πρέπει να διαμορφώσετε ένα σχέδιο για το πώς θα ολοκληρωθούν οι λειτουργίες.

Σε αυτή τη φάση, θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε την ιδέα σας και να δημιουργήσετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο που θα περιγράφει λεπτομερώς κάθε βήμα της επιχείρησής σας.

Τα επιχειρηματικά σχέδια συνάπτονται συνήθως με πολλά κομμάτια:

  • Σύνοψη – εξηγεί τα βασικά στοιχεία της εταιρείας σας και πώς θα γίνει κερδοφόρα
  • Περιγραφή εταιρείας – προσθέτει περισσότερες λεπτομέρειες στην περίληψη
  • Ανάλυση αγοράς – παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ανταγωνιστικό περιβάλλον που περιβάλλει την επιχείρηση
  • Οργανωτική δομή – περιγράφει τις ευθύνες οποιωνδήποτε ατόμων που εμπλέκονται στην επιχείρηση (εάν υπάρχουν)
  • Γραμμή προϊόντων – προσφέρει πληροφορίες για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε
  • Σχέδιο μάρκετινγκ και πωλήσεων – εξηγεί πώς σκοπεύετε να προωθήσετε την επιχείρησή σας και να αποκτήσετε πελάτες
  • Οικονομικές Προβολές – παρουσιάζει τις οικονομικές σας προβλέψεις για την επιχείρηση

Σε αυτό το βήμα, θα πρέπει επίσης να έχετε ένα οικονομικό σχέδιο για την επιχείρησή σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πόσα χρήματα θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε και τυχόν τρέχοντα έξοδα για να λειτουργήσετε. Αυτό το κομμάτι είναι απολύτως κρίσιμο γιατί δεν θέλετε να βάλετε πάνω από το κεφάλι σας και πιθανώς να βλάψετε την οικονομική σας κατάσταση.

Λήψη χρηματοδότησης (εάν απαιτείται)

Τώρα που έχετε περιγράψει πώς θα λειτουργήσει η επιχείρησή σας, αυτή είναι η ευκαιρία σας να συγκεντρώσετε κεφάλαια για την εκκίνηση σας. Μπορεί να είναι τα δικά σας χρήματα, ένας συγγενής ή ένας εξωτερικός επενδυτής που θέλει να βγάλει κέρδος.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη λειτουργία της επιχείρησής σας.

Δεν είστε σίγουροι πού να βρείτε χρηματοδότηση; Εδώ είναι μερικά μέρη για να ξεκινήσετε:

Θα πρέπει να στοχεύσετε να πάρετε από 6 μήνες έως και πάνω από 1 έτος λειτουργικών εξόδων για να ξεκινήσετε. Επειδή πολλές επιχειρήσεις δεν θα ωφεληθούν κατά το πρώτο έτος λειτουργίας, μπορεί να χρειαστεί να αξιοποιήσετε τα ταμειακά σας αποθέματα για να διατηρήσετε τους λογαριασμούς σας πληρωμένους.

Εγγραφή της Επιχείρησης

Σε αυτό το σημείο, η επιχείρησή σας θα πρέπει να είναι πλήρως χρηματοδοτημένη και έτοιμη να λειτουργήσει. Το τελευταίο βήμα πριν ξεκινήσει η διαδικασία είναι η εγγραφή της επιχείρησής σας στο κράτος στο οποίο ζείτε.

Ανάλογα με τη δομή της επιχείρησής σας, αυτή μπορεί να είναι μια σχετικά απλή διαδικασία και, για ορισμένους, μπορεί να μην απαιτείται.

Μπορείτε να βρείτε πόρους για την εγγραφή της επιχείρησής σας εδώ.

Ξεκινήστε τις Λειτουργίες σας

Ήρθε η ώρα! Η επιχείρησή σας είναι τώρα έτοιμη να ξεκινήσει. Έχετε γίνει πλέον επιχειρηματίας. Συγχαρητήρια!

Η ανάπτυξη της επιχείρησής σας μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά μπορεί να δημιουργήσει τεράστιες ευκαιρίες. Οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες είναι καλά στρογγυλεμένοι στις επιχειρηματικές τους δεξιότητες. Είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους στο μάρκετινγκ, τις πωλήσεις, τις λειτουργίες και τα οικονομικά για να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμες ταμειακές ροές για την εταιρεία.

Side Hustles και Entrepreneurship

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τους επιχειρηματίες, σκέφτονται τους παραδοσιακούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να γίνετε και επιχειρηματίας.

Μην υπολογίζετε τη φασαρία σας ως επιχείρηση η ίδια. Στην πραγματικότητα, το IRS απαιτεί να αποκαλύπτετε τα χρήματα που κερδίζετε από τις πλευρές σας. Είτε πρόκειται για 7 νούμερα είτε για λίγο περισσότερα από 600 $, πρέπει να αναφέρετε οποιοδήποτε εισόδημα στην IRS άνω των 600 $.

Επειδή δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές που να καθορίζουν τους επιχειρηματίες, η παράπλευρη φασαρία σας θα μπορούσε οπωσδήποτε να σας κάνει «μοναδικό επιχειρηματία», όπως περιγράφεται παραπάνω.

Είτε είσαι αναποδογυρίζοντας έπιπλαή είναι χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή για να κερδίσετε χρήματατο να αυξήσετε τη φασαρία σας μπορεί να γίνει μια επικερδής πρωτοβουλία πλήρους απασχόλησης για μερικούς και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βυθίσετε τα δάχτυλά σας στην επιχειρηματικότητα.

Πώς να πετύχετε ως επιχειρηματίας

Επειδή πολλές επιχειρήσεις θα αποτύχουν μέσα στα πρώτα χρόνια λειτουργίας, το να γίνεις επιχειρηματίας μπορεί να επιφέρει ακραίο άγχος και οικονομικές πιέσεις. Για να πετύχετε, θα πρέπει να κατανοήσετε καλά τα ακόλουθα βασικά επιχειρηματικά στοιχεία.

  • Λειτουργίες – η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της επιχείρησής σας είναι κρίσιμη για την επιτυχία της. Θα πρέπει να αναζητήσετε μεθόδους για να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα και να μειώσετε το κόστος για να διατηρήσετε το τελικό αποτέλεσμα στο πράσινο.
  • Μάρκετινγκ – είναι δύσκολο να αποκομίσετε έσοδα εάν η επιχείρησή σας δεν είναι γνωστή στο κοινό. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια ελκυστική στρατηγική μάρκετινγκ για να ενημερώσετε το κοινό σας για εσάς.
  • Πωλήσεις – μόλις οι άνθρωποι γνωρίζουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας, θα πρέπει να ξέρετε πώς να κλείσετε τη συμφωνία. Ανάλογα με τη διάρκεια του κύκλου πωλήσεών σας, μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως μερικά χρόνια για να ολοκληρωθεί.
  • Οικονομικά – η γνώση της απόδοσης των οικονομικών σας είναι απαραίτητη για τη λειτουργία μιας κερδοφόρας επιχείρησης. Θα πρέπει να είστε σε θέση να κατανοήσετε τουλάχιστον τα έσοδα, τα κέρδη και τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησής σας.

Ίσως αναρωτιέστε τι να κάνετε εάν δεν είστε ειδικευμένοι σε αυτούς τους διάφορους τομείς. Μια άλλη επιλογή είναι να αναθέσετε μέρος της εργασίας σε τρίτο μέρος ή ίσως σε επιχειρηματικό συνεργάτη. Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η φράση «κάντε αυτό που κάνετε καλύτερα και αναθέστε σε εξωτερικούς συνεργάτες τα υπόλοιπα». Χρησιμοποιώντας ένα τρίτο μέρος, μπορείτε να επιτύχετε ανώτερα αποτελέσματα αξιοποιώντας τις δεξιότητές του.

Σχετικό: Πώς να εκτελέσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση στο σπίτι και να αυξήσετε τα κέρδη

συμπέρασμα

Το να γίνεις επιχειρηματίας είναι αρκετά απλό. Το να γίνεις επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι το δύσκολο κομμάτι. Με Το 22,5% των επιχειρήσεων αποτυγχάνει εντός του πρώτου έτουςη δημιουργία και η ανάπτυξη της επιχείρησής σας μπορεί να είναι μια πρόκληση.

Αλλά με αυτόν τον κίνδυνο μπορεί να έρθουν μεγάλες ανταμοιβές. Η δημιουργία του δικού σας προγράμματος με τη δυνατότητα να βγάλετε τεράστια ποσά κατά τη διάρκεια της ζωής της επιχείρησης έχει πολλούς επιχειρηματίες πρόθυμους να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πετύχουν.


8324c5438e0cb34545b4039954ba68cc?s=150&d=mp&r=g


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar