Οι καλύτερες συμβουλές για ομαλό οικογενειακό ταξίδι » Savoteur

0

Το ταξίδι με την οικογένεια δεν είναι ποτέ τόσο ειδυλλιακό όσο φαίνεται στις φωτογραφίες. Η πραγματικότητα των οικογενειακών ταξιδιών μπορεί να είναι αρκετά συντριπτική και μπορεί να πείσει ακόμη και τους γονείς που αγαπούν τα ταξίδια να μείνουν στο σπίτι για την επόμενη δεκαετία της ζωής τους.

Ωστόσο, μπορείτε να απολαύσετε ένα ταξίδι με όλη την οικογένειά σας με σχολαστικό σχεδιασμό και οργάνωση.

Το ταξίδι με παιδιά μπορεί να είναι αγχωτικό. Αυτές οι έμπειρες συμβουλές ταξιδιού για γονείς θα σας καθοδηγήσουν σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας και θα σας εξασφαλίσουν μια ομαλή οικογενειακή ταξιδιωτική εμπειρία.

Οι καλύτερες συμβουλές για ομαλό οικογενειακό ταξίδι

Πακέτο ελαφρύ και έξυπνο

Παρόλο που τα παιδιά χρειάζονται πολλά πράγματα, όσο περισσότερα αντικείμενα φέρνετε, τόσο περισσότερα πράγματα πρέπει να προσελκύετε. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα αντικείμενα μπορείτε να αφήσετε διάσπαρτα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας. Προετοιμαστείτε για το ταξίδι σας γράφοντας με ακρίβεια τι χρειάζεστε και ποια αντικείμενα μπορούν να κάνουν διπλή εργασία, ώστε να μην φορτώνετε ξένα βαλίτσες.

Για παράδειγμα, αντί να πακετάρετε επιπλέον ρούχα για τα παιδιά, συσκευάστε αντικείμενα εύκολης φροντίδας, όπως κολάν και μπλουζάκια που μπορούν να φορέσουν σε πολλές περιπτώσεις.

Μπορεί να θέλετε να επενδύσετε σε κάποια καλά ταξιδιωτικά προϊόντα που δεν έχετε ήδη στην κατοχή σας, απλώς για να περιορίσετε τον εξοπλισμό που πρέπει να φέρετε. Για παράδειγμα, ένα κάθισμα αυτοκινήτου Doona λειτουργεί ως κάθισμα αυτοκινήτου και καροτσάκι, εξαλείφοντας την ανάγκη για δύο αντικείμενα. Βρεφικά είδη κάτι τέτοιο μπορεί να σας κοστίσει χρήματα, αλλά θα σας βοηθήσει να πακετάρετε ελαφρύτερα και πιο έξυπνα.

Σχετικό: Top 10 αγαπημένοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για οικογένειες με παιδιά

Τα βασικά: Μπάνιο, Γεύματα και ούτω καθεξής

Όταν ταξιδεύετε με παιδιά, θα θέλετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις βασικές ανάγκες.

Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας έχουν μπάνια και γεύματα όπου κι αν πάτε. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να φέρετε εύκολα σνακ και φαγητό φιλικό προς τα παιδιά ως εφεδρικό είτε βρίσκεστε σε οδικό ταξίδι είτε ταξιδεύετε από αεροδρόμια.

Φέρτε μαζί σας αλλαγές ρούχα και πολλές πάνες και μαντηλάκια εάν έχετε μικρά παιδιά. Το να βρείτε ένα μπάνιο όταν φτάσετε για πρώτη φορά σε ένα νέο μέρος και να το υποδείξετε στα παιδιά σας είναι μια καλή ιδέα.

Προετοιμάσου

Η υπερβολική προετοιμασία είναι ο δρόμος.

Ενώ τα ομαλά οικογενειακά ταξίδια εξακολουθούν να είναι μια επιλογή για μικρά παιδιά, τα αυθόρμητα οικογενειακά ταξίδια είναι λιγότερο επιλογή. Να είστε προετοιμασμένοι για όλες τις καταστάσεις.

Συσκευάστε επιπλέον ρούχα, πάνες, μαντηλάκια και τρόφιμα. Μάθετε πού πηγαίνετε και τι κάνετε. Να είστε έτοιμοι για τις αναπόφευκτες καθυστερήσεις και τις χαμένες αποσκευές, που αποτελούν μέρος του ταξιδιού σήμερα.

Φροντίστε να ετοιμάσετε μια χειραποσκευή με τα απολύτως απαραίτητα για να μην χαθούν με τις αποσκευές σας. Κάντε κράτηση όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα εκ των προτέρων, ώστε να είστε πιο σίγουροι για την κατάσταση του ταξιδιού σας. Προπληρώστε για οποιαδήποτε είδη και υπηρεσίες μπορείτε, όπως καθίσματα αεροπλάνου μαζί, κάθισμα αυτοκινήτου για ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο κ.λπ.

Άφιξη νωρίς

Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να φτάσετε στο αεροδρόμιο πριν αναχωρήσει η πτήση σας.

Οι γραμμές του check-in και της ασφάλειας είναι μεγαλύτερες από ποτέ, και τα παιδιά συχνά κινούνται αργά και πρέπει να κάνουν στάση στο μπάνιο σε ακατάλληλες ώρες. Αν φτάσετε νωρίς, θα αποφύγετε μια αγχωτική εμπειρία στο αεροδρόμιο, αφήνοντας στον εαυτό σας άφθονο χρόνο για το απροσδόκητο.

Επιλέξτε τα σωστά αξιοθέατα

Αν θέλετε ένα θετικό ταξίδι με τα παιδιά σας, πρέπει να επιλέξετε τα σωστά αξιοθέατα. Ακόμα κι αν ένα μουσείο τέχνης είναι στη λίστα που πρέπει να δείτε, τα παιδιά σας μπορεί να μην απολαμβάνουν τα ίδια πράγματα με εσάς. Σχεδιάστε τα αξιοθέατα σας με βάση τις ανάγκες των παιδιών σας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιλέγετε μόνο δραστηριότητες με επίκεντρο τα παιδιά, αλλά πρέπει να επιλέξετε αξιοθέατα και δραστηριότητες φιλικές προς τα παιδιά για να είναι όλα τα μέλη της οικογένειας ευτυχισμένα. Επιλέξτε μέρη για να πάτε που είναι φιλικά για τα παιδιά, με πολλά μπάνια και χώρους φαγητού, καθώς και μέρη όπου μπορούν να παίξουν τα παιδιά.

Εάν πρέπει να πάτε σε ένα αξιοθέατο που δεν είναι φιλικό προς τα παιδιά, προγραμματίστε το ανάμεσα σε δραστηριότητες φιλικές προς τα παιδιά και φέρτε μαζί σας ψυχαγωγία, όπως tablet και ακουστικά ή ένα βιβλίογια μυρμηγκάκια.

Διαβάστε τις Βαθμολογίες

Πάντα να κάνετε την έρευνά σας και να διαβάζετε τις αξιολογήσεις πριν προγραμματίσετε ένα ταξίδι. Αναζητήστε κριτικές που αναφέρουν συγκεκριμένα οικογενειακά ταξίδια ή παιδιά. Να θυμάστε ότι η βαθμολογία 5 αστέρων από έναν άτεκνο ταξιδιώτη δεν σημαίνει ότι αυτό είναι ένα καλό μέρος για να πάτε με παιδιά.

Ελέγξτε μπροστά

Ελέγχετε πάντα εκ των προτέρων ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση, κατά προτίμηση καλώντας όλους τους προορισμούς.

Οι ιστότοποι πολλών αξιοθέατων και τουριστικών περιοχών δεν είναι ενημερωμένοι και ενδέχεται να μην αναφέρονται τα τρέχοντα πρωτόκολλα ή κανόνες Covid. Βεβαιωθείτε ότι τα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε λειτουργούν τις ώρες που θέλετε να πάτε.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές για ομαλό οικογενειακό ταξίδι

Οι εφαρμογές είναι φίλοι σας! Χρησιμοποιήστε εφαρμογές σχεδιασμού ταξιδιού για να διατηρήσετε τα δρομολόγια και τις πληροφορίες σας σε ένα μέρος.

Κατεβάστε εφαρμογές στάθμευσης, αεροπορικών εταιρειών και ενοικίασης αυτοκινήτου για να διευκολύνετε το check-in. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές έλξης για να διασφαλίσετε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία σας. Όσο περισσότερη δουλειά μπορείτε να κάνετε στο τηλέφωνό σας, τόσο λιγότερη δουλειά πρέπει να κάνετε ενώ στέκεστε στην ουρά (και όλοι γνωρίζουμε πώς είναι τα παιδιά όταν πρέπει να σταθούν στην ουρά)!

Επιμείνετε στην τακτική σας ρουτίνα

Οι διακοπές και τα ταξίδια είναι μια περίοδος χαλάρωσης και διασκέδασης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τηρείτε τη ρουτίνα σας όσο το δυνατόν περισσότερο όταν ταξιδεύετε με παιδιά.

Αυτό σημαίνει ότι προσπαθείτε να προγραμματίσετε τις ώρες των γευμάτων για τις ώρες που τρώτε συνήθως στο σπίτι και την ώρα του ύπνου περίπου την ίδια ώρα που κοιμάστε στο σπίτι. Για παράδειγμα, εάν το παιδί σας τρώει πάντα μεσημεριανό το μεσημέρι, δεν θα είναι χαρούμενος κατασκηνωτής όταν πρέπει να περιμένει μέχρι τις 14:00.

Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε απολύτως να το αποφύγετε, να είστε προετοιμασμένοι για ώρες εκτός γεύματος με σνακ. Η ίδια ιδέα ισχύει και για την ώρα του ύπνου. Αν και μια πρόωρη ώρα για ύπνο μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσετε ένα βράδυ, είναι καλύτερο από την εναλλακτική!

Αποφυγή Jet Lag

Εάν ταξιδεύετε σε διαφορετική ζώνη ώρας, να είστε προετοιμασμένοι για τρομερό jet lag. Το jet lag με τα παιδιά είναι το χειρότερο, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε για αυτό.

Πρώτον, πίνετε πολύ νερό και περάστε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό θα επιτρέψει στο σώμα σας να προσαρμοστεί φυσικά στην τρέχουσα ζώνη ώρας. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να ξυπνάτε το πρωί και να κοιμάστε το βράδυ στο ρολόι της ζώνης ώρας που επισκέπτεστε.

Τέλος, ετοιμαστείτε για τα μικρά παιδιά να ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας για να παίξουν, με πρακτικές δραστηριότητες και ιδέες για να περάσουν την ώρα τους ήσυχα ή να τα βοηθήσετε να κοιμηθούν ξανά.

Διαμονή

Η συζήτηση για το μεγάλο ξενοδοχείο ή το Airbnb εντείνεται όταν ταξιδεύετε με παιδιά.

Τα ξενοδοχεία προσφέρουν πολλές ανέσεις και συνήθως είναι πιο ασφαλή. Ωστόσο, ένα καλό Airbnb μπορεί να είναι υπέροχο όταν ταξιδεύετε με μια ολόκληρη οικογένεια για περισσότερο χώρο. Εάν μπορείτε να βρείτε ένα φιλικό προς τα παιδιά Airbnb με καλές βαθμολογίες, αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Συνήθως, τα Airbnbs έχουν περισσότερο χώρο για τρέξιμο και παιχνίδι, αλλά έχουν επίσης κουζίνες (ιδανικές για την προετοιμασία γευμάτων φιλικών προς τα παιδιά) και μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή για γονείς που κοιμίζουν νωρίς τα παιδιά τους.

Όπως πάντα, κάντε την έρευνά σας πριν επιλέξετε τη διαμονή σας.

Ασφάλεια και προστασία

Όλοι θέλουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή. Προετοιμάστε τα παιδιά σας διαβάζοντας βασικές πληροφορίες ασφάλειας για το ταξίδι. Όλα τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τα ονόματα και τους αριθμούς τηλεφώνου των γονιών τους από έξω. Εξετάστε μαζί με τα παιδιά σας τι πρέπει να κάνουν αν χαθούν, πού πρέπει να πάνε και ποιον πρέπει να προσεγγίσουν.

Να είστε προετοιμασμένοι με ένα βασικό κουτί πρώτων βοηθειών και πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του προορισμού σας (ειδικά αν ταξιδεύετε εκτός χώρας). Να έχετε πάντα μαζί σας φάρμακα και να έχετε στο τηλέφωνό σας ή γραμμένους τους αριθμούς τηλεφώνου των γιατρών σας.

Φυσικά, θα πρέπει να τηρείτε και όλους τους κανόνες ασφάλειας ταξιδιού. Κρατήστε το πορτοφόλι, την ταυτότητα και τα χρήματά σας με ασφάλεια στο πρόσωπό σας. Ποτέ μην παίρνετε αυτοκίνητο χωρίς σήμανση και μην ακολουθείτε οπουδήποτε άγνωστο άτομο. Προσέχετε πού πίνετε και με ποιον. Μάθετε το όνομα του ξενοδοχείου σας και τη διεύθυνση του Airbnb σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σχετικά: 10 κορυφαίες συμβουλές για ταξίδια με παιδιά

Ομαλό οικογενειακό ταξίδι

Τα ταξίδια με παιδιά δεν είναι για τους αδύναμους! Αλλά με καλή προετοιμασία και προγραμματισμό, μπορείτε να έχετε ένα υπέροχο ταξίδι που όλοι θα θυμούνται με χαρά.

Αυτή η ανάρτηση δημιουργήθηκε από το Savoteur.


Η Robyn είναι μια χιλιετής μαμά με πάθος για τα προσωπικά οικονομικά. Έχει το MBA της και σπουδάζει μόνη της Προσωπικά Οικονομικά από όσο θυμάται.

Ανέκαθεν ασχολούνταν με τα προσωπικά οικονομικά, αλλά εμπνεύστηκε να ξεκινήσει το blog της μετά από μια περίοδο παρατεταμένης ανεργίας. Λέει ότι η εμπειρία άλλαξε πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε τη σχέση της με τα χρήματα και τη σημασία της προσβάσιμης εκπαίδευσης στα προσωπικά οικονομικά. Διαβάστε περισσότερα στο Μια δεκάρα που σώθηκε.


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar