Οι καλύτερες συμβουλές για να μείνετε χωρίς φαγούρα » Savoteur

0

Έχετε νιώσει ποτέ ότι είστε το μόνο άτομο που καλύπτεται από τσιμπήματα ζωύφιου στο μπάρμπεκιου της γειτονιάς; Το πιθανότερο είναι ότι δεν είσαι παρανοϊκός. Αντίθετα, είναι πιθανώς το μοναδικό χημικό μακιγιάζ και το άρωμα του σώματός σας που σας κάνει πιο δημοφιλείς από μια ζουμερή φέτα καρπούζι.

Ο καθένας παράγει μοναδικά χημικά σήματα, ενημερωμένα από τη γενετική, το ανοσοποιητικό σύστημα και τη διατροφή. Μαζί με τη θερμοκρασία του σώματος και την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, αυτά τα σήματα προσελκύουν αιμοδιψά έντομα όπως τα κουνούπια, τα τσιμπούρια και άλλα αρθρόποδα.

Χωρίς να τροποποιήσετε τη γενετική σας σύνθεση, τι μπορείτε να κάνετε για να απωθήσετε τα σφάλματα; Ευτυχώς, πολλά προϊόντα και θεραπείες στο σπίτι μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του αριθμού των εντόμων που γλεντούν με τη σάρκα σας.

Αυτό το άρθρο θα καλύψει τα καλύτερα φυτά, τοπικά προϊόντα και ρούχα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως απωθητικά σφάλματα για να παραμείνετε χωρίς φαγούρα.

Προσδιορίστε ποια σφάλματα θέλετε να αποκρούσετε

Μπορεί να είναι δελεαστικό να επενδύσετε σε ένα φανταχτερό ζωύφιο ή εντομοκτόνο πλήρους κλίμακας, αλλά να θυμάστε ότι δεν είναι όλα τα σφάλματα δυσάρεστα. Ορισμένα έντομα, όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες, παρέχουν βασικές υπηρεσίες επικονίασης. Έτσι, εάν δεν επιτεθείτε στα αρθρόποδα για αίμα, είναι καλύτερο να αφήσετε τα έντομα να είναι.

Σκεφτείτε ποια έντομα σας ενοχλούν και, στη συνέχεια, βρείτε ένα απωθητικό ειδικά σχεδιασμένο για να αποτρέπει αυτό το έντομο. Τα περισσότερα τοπικά εντομοαπωθητικά είναι σχεδιασμένα να απωθούν τα έντομα που αναζητούν αίμα. εργάζονται σε σφάλματα που ψάχνουν να βρουν έναν ανθρώπινο οικοδεσπότη.

Ανησυχείτε μόνο για τα κουνούπια; Ρίξτε μια ματιά στο δικό μας ολοκληρωμένος οδηγός για την απώθηση των κουνουπιών.

Σχετικό: Ποιες βελτιώσεις ενισχύουν την αξία του σπιτιού

Κάντε την αυλή σας μη ελκυστική για τα σφάλματα

Πριν θωρακιστείτε σε ένα λοφίο ψεκασμού ζωύφιων, σκεφτείτε να κάνετε τον εξωτερικό σας χώρο αφιλόξενο για ανεπιθύμητα έντομα ακολουθώντας αυτές τις προτάσεις.

Φυτέψτε βότανα, λουλούδια και άλλα βότανα που απωθούν τα παράσιτα

Θέλετε να απωθήσετε τα παράσιτα ενώ παράλληλα να ομορφύνετε την αυλή σας; Καλα ΝΕΑ! Τα βότανα και τα λουλούδια που φυτεύετε στον κήπο σας μπορούν να προσφέρουν μια ελκυστική και αρωματική άμυνα κατά των αιμοβόρων.

Ακολουθεί μια γρήγορη εισαγωγή σε μερικά απωθητικά φυτά και ποια σφάλματα βοηθούν στην απώθηση:

  • Κουνούπια: Λεμονόχορτο, Θυμάρι, Λεβάντα
  • Κρότωνες: Δεντρολίβανο, Beautyberry, Marigold
  • Αράχνες: Βασιλικός, Μέντα, Βάλσαμο λεμονιού
  • Μύγες: Πετούνιες, Λουλούδι, Ναστούρτια

Εάν κάνετε κηπουρική με χαμηλό προϋπολογισμό ή ξεμείνετε από βρωμιά, μην ανησυχείτε.

Τα περισσότερα από αυτά τα φυτά παρέχουν πολυμερή άμυνα ενάντια στα παράσιτα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Επιπλέον, είναι πιθανό να προσελκύσουν επικονιαστές, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να διατηρήσουν τον κήπο σας ακμαίο.

Είστε έτοιμοι να κάνετε κάποια ανακαίνιση του τοπίου; Μάθετε περισσότερα για τα απωθητικά κουνουπιών εδώ.

Αφαιρέστε το στάσιμο νερό

Το στάσιμο νερό προσελκύει τα κουνούπια και τους παρέχει μια περιοχή για να γεννήσουν αυγά. Εάν βρείτε στάσιμο νερό σε ένα δοχείο, όπως ένα πιάτο με φυτά, πετάξτε το. Στη συνέχεια, πλύνετε το δοχείο με σαπούνι για να σκοτώσετε τυχόν αυγά κουνουπιών.

Εφαρμόστε υγρά εμπόδια και εντομοκτόνα

Τα εντομοκτόνα γκαζόν που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την αυλή σας χρησιμοποιούν χημικές ουσίες όπως η περμεθρίνη για να σκοτώνουν τα κουνούπια, τα τσιμπούρια, τους ψύλλους, τα μυρμήγκια και πολλά άλλα όταν έρχονται σε επαφή. Μετά την αρχική θανάτωση, τα εντομοκτόνα χλοοτάπητα παρέχουν έως και ένα μήνα δυνάμεις απώθησης σφαλμάτων.

Αν και τα εντομοκτόνα ψεκασμού λειτουργούν, να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση τεχνικών απωθητικών σφαλμάτων που σκοτώνουν τα έντομα αδιακρίτως. Αντ ‚αυτού, δοκιμάστε υγρούς φραγμούς που χρησιμοποιούν συνθέσεις που προέρχονται από σκόρδο για να απωθούν (αντί να σκοτώνουν) τα έντομα, ώστε να μην διαταράσσονται οι κύκλοι ζωής ενός οικοσυστήματος.

Χρησιμοποιήστε τοπικό απωθητικό σφαλμάτων

Η εφαρμογή εντομοαπωθητικού απευθείας στο δέρμα σας είναι η πιο αποτελεσματική προστασία για τα άτομα. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη μέθοδο εφαρμογής (σπρέι, λοσιόν, κρέμα, μαντηλάκι ή βάλσαμο), η αποτελεσματικότητα των τοπικών εντομοαπωθητικών έγκειται στο δραστικό συστατικό του απωθητικού.

ο Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) συνιστά χρησιμοποιώντας προϊόντα που περιέχουν ένα από τα ακόλουθα δραστικά συστατικά καταχωρισμένα από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).

Deet

Αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 1946 για χρήση από τον αμερικανικό στρατό, το DEET είναι διαθέσιμο στο κοινό από το 1957. Υπάρχει ένας λόγος που αυτό το συστατικό παραμένει δημοφιλές για περισσότερα από 60 χρόνια: λειτουργεί.

Εκτός από την εξαιρετική του ικανότητα να απωθεί τα κουνούπια, το DEET απωθεί επίσης τσιμπούρια, σκνίπες, μύγες και άλλα έντομα.

IR3535

Μην αφήσετε τη ρομποτική σειρά γραμμάτων και αριθμών να σας τρομάξει: αυτό το συστατικό μπορεί να προσφέρει έως και 2 ώρες προστασία από τα κουνούπια, τα τσιμπούρια και άλλα έντομα.

Επιπλέον, το IR3535 είναι άχρωμο, άοσμο και δεν προκαλεί ερεθισμό του δέρματος.

Nootkatone

Το CDC ανακάλυψε πρόσφατα και ανέπτυξε το Nootkatone για εντομοαπωθητικά και εντομοκτόνα. Το Nootkatone είναι η φυσική οργανική ένωση που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της μυρωδιάς και της γεύσης του γκρέιπφρουτ.

Εάν τα απολαυστικά αρωματικά δεν είναι επαρκής λόγος για να ενθουσιαστείτε, το Nootkatone προσφέρει αρκετές ώρες προστασίας από τα κουνούπια, τα τσιμπούρια και άλλα έντομα όταν χρησιμοποιείται σε απωθητικά σφάλματα.

Έλαιο Ευκάλυπτου Λεμονιού

Το έλαιο ευκάλυπτου λεμονιού (OLE) που προέρχεται από την τσίχλα της Αυστραλίας με άρωμα λεμονιού είναι καταχωρισμένο στο EPA. Αυτό σημαίνει ότι έχει υποβληθεί σε δοκιμές που επικυρώνουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. Το CDC συνιστά τη χρήση του κατά των κουνουπιών, των κροτώνων και άλλων αρθρόποδων.

Σημείωση: Παρά τα πολύ παρόμοια ονόματα που ακούγονται, το Oil of Lemon Eucalyptus και το Lemon Eucalyptus Oil δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Το Lemon Eucalyptus Oil προέρχεται από τα φύλλα και τα κλαδιά του δέντρου Lemon Eucalyptus. Η EPA δεν το έχει δοκιμάσει. Επομένως, το CDC δεν το συνιστά για χρήση ως απωθητικό σφαλμάτων.

Picaridin

Εάν κάποιο συστατικό πλησιάζει στο να προσφέρει το ίδιο επίπεδο άμυνας με το DEET, αυτό είναι το Picaridin.

Μαζί με το DEET, το CDC συνιστά την Picaridin ως ένα πολύ αποτελεσματικό συστατικό για την απώθηση των τσιμπουριών, των κουνουπιών, των σκνίπων, των τσιμπημάτων των μυγών, των σκνίπων και των τσιγκέρ. Σε αντίθεση με το DEET, το Picaridin είναι άοσμο και δεν λιώνει ποτέ τόσο αργά το πλαστικό που περιέχεται.

Η πικαριδίνη μιμείται μια ένωση που βρίσκεται στα φυτά της πιπεριάς. Αναζητήστε απωθητικά σφάλματα ψεκασμού που περιέχουν περίπου 20% Picaridin. Αυτά θα παρέχουν καλύτερη προστασία από τις λοσιόν που περιέχουν το ίδιο συστατικό.

Συμβουλές για την επιλογή του σωστού συστατικού απώθησης σφαλμάτων

Υψηλότερες συγκεντρώσεις δραστικών συστατικών παράγουν μεγαλύτερη περίοδο προστασίας. Επομένως, οι συνθέσεις παρατεταμένης ή ελεγχόμενης αποδέσμευσης θα παρέχουν τυπικά μεγαλύτερους χρόνους προστασίας, ακόμη και όταν περιέχουν χαμηλότερη συγκέντρωση του δραστικού συστατικού.

Χρειάζομαι βοήθεια? Η EPA προσφέρει α δωρεάν βάση δεδομένων από 630 απωθητικά κουνουπιών και κροτώνων που περιέχουν τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω δραστικά συστατικά.

Φοράτε Κατάλληλα Ρούχα

Μειώστε την ποσότητα του δέρματος που είναι διαθέσιμη στα ζωύφια φορώντας μακριά μανίκια, παντελόνια και κάλτσες. Βάλτε το πουκάμισό σας στο παντελόνι σας και τοποθετήστε το παντελόνι σας στις κάλτσες σας. Αυτή η στολή μπορεί να μην σας κερδίσει πόντους μόδας, αλλά είναι ένα φθηνό, αποτελεσματικό φράγμα ενάντια στα στόματα των πεινασμένων εντόμων.

Σημείωση: Τα φαρδιά ρούχα μπορεί να είναι καλύτερα για την απώθηση των ένθετων. Μερικά σφάλματα, όπως τα κουνούπια, μπορούν να τσιμπήσουν μέσα από στενά ρούχα.

Σκεφτείτε να φοράτε ένα δίχτυ κεφαλής για να προστατεύσετε το πρόσωπό σας από δαγκώματα και να μειώσετε τον κίνδυνο να πάρετε απωθητικό σπρέι κοντά στα μάτια σας. Εναλλακτικά, πηγαίνετε αυτό το βλέμμα ένα βήμα παραπέρα και φορέστε ένα ολόσωμο κοστούμι από πλέγμα που αναπνέει.

Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε τις προστατευτικές ιδιότητες του διχτυού στην περιοχή του ύπνου σας. Για παράδειγμα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δίχτυ κρεβατιού εάν κοιμάστε κάπου εκτεθειμένοι στην ύπαιθρο.

Συμβουλές ασφαλείας για απωθητικά σφάλματα

Το αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό παρέχει ζωτική προστασία από ασθένειες που μεταδίδονται από έντομα. Τι γίνεται όμως με τους κινδύνους που συνδέονται με ορισμένα απωθητικά σφάλματα; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για όλο το buzz.

Αντηλιακό

Το CDC δεν συνιστά τη χρήση προσυνδυασμένων αντηλιακών/εντομοαπωθητικών.

Το αντηλιακό μπορεί να επηρεάσει την απωθητική αποτελεσματικότητα, επομένως εφαρμόστε πρώτα αντηλιακό και στη συνέχεια απωθητικό σφαλμάτων. (Λάβετε υπόψη ότι το αντηλιακό σας και το εντομοαπωθητικό σας μπορεί να προσφέρουν διαφορετική διάρκεια προστασίας.)

Να Deet ή να μην Deet

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής έχει καθορίσει ότι τα απωθητικά που χρησιμοποιούν έως και 30% DEET είναι ασφαλή για παιδιά ηλικίας δύο μηνών και άνω. Οι ενήλικες μπορούν να χρησιμοποιούν σκευάσματα με συγκεντρώσεις DEET έως και 100% χωρίς αρνητικές επιπτώσεις.

Εάν ταξιδεύετε σε περιοχή με υψηλό κίνδυνο ασθένειας που μεταδίδεται από τα κουνούπια, το CDC συνιστά τη χρήση DEET και άλλων ελεγχόμενων προστατευτικών.

Προστασία των μωρών από τσιμπήματα ζωύφιων

Μην χρησιμοποιείτε OLE ή PMD σε παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών. Επίσης, μην ψεκάζετε ποτέ το εντομοαπωθητικό απευθείας στο πρόσωπο του μωρού σας. Αντ ‚αυτού, ψεκάστε πρώτα το απωθητικό στο χέρι σας και μετά χτυπήστε το απαλά στο πρόσωπο του μωρού σας.

Το CDC συνιστά να ντύνονται τα μωρά και τα παιδιά με ρούχα που καλύπτουν πλήρως τα χέρια και τα πόδια τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κουνουπιέρες για να καλύψετε παιδικά καροτσάκια ή παρκοκρέβατα.

Ωστόσο, αποφύγετε να τα φέρνετε έξω κατά τις ώρες αιχμής των κουνουπιών (σούρουπο και αυγή) εάν ανησυχείτε πολύ για την έκθεση του μωρού σας στα κουνούπια.

The Essentials of Essential Oils

Εάν δεν είστε σίγουροι για τη χρήση απωθητικών με βάση χημικά, τα αιθέρια έλαια μπορούν να προσφέρουν κάποια φυσική άμυνα ενάντια στα κουνούπια όταν συνδυάζονται με μερικά άλλα συστατικά.

Θέλετε λίγο DIY; Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια για να δημιουργήσετε εντομοαπωθητικά σπρέι και βάλσαμα ακολουθώντας την απλή συνταγή μας. Τόσες πολλές από τις μυρωδιές που μισούν τα αιμοδιψά έντομα είναι πολύ ευχάριστες για τον άνθρωπο, από λάδι λεβάντας μέχρι λάδι κανέλας.

Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι ούτε η EPA ούτε η FDA ρυθμίζουν τα αιθέρια έλαια. Η έλλειψη ρύθμισης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα αιθέρια έλαια δεν είναι ασφαλή, απλώς ότι δεν έχουν υποβληθεί σε έλεγχο ασφάλειας ή αποτελεσματικότητας.

Bug Bites: Τώρα είναι προσωπικό

Πέρασαν οι εποχές που το κερί της σιτρονέλλας υποσχόταν την πιο εξελιγμένη γραμμή προστασίας από σφάλματα. Σήμερα, πολλές παγίδες κουνουπιών υψηλής τεχνολογίας ισχυρίζονται ότι δελεάζουν, πιάνουν και σκοτώνουν κουνούπια χρησιμοποιώντας μια ποικιλία αμφισβητήσιμων ελκυστικών: πτερύγια αέρα οκτανόλης, υπεριώδη ακτινοβολία, υπέρυθρο φως, κίνηση, δόνηση, θερμότητα, παλμικές οθόνες φωτός LED, ακόμη και ισχύς κενού .

Αλλά προτού ρίξετε τα χρήματά σας σε φώτα που αναβοσβήνουν και υποτιθέμενα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας (έως και 900 $ σε ορισμένες περιπτώσεις!), θυμηθείτε ότι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να απωθήσετε τα έντομα είναι επίσης μερικοί από τους απλούστερους και φθηνότερους.

Σχετικά: Ξεκινήστε να εξοικονομείτε πράσινο με το Going Green at Home Today

Τελικές σκέψεις για τα απωθητικά σφάλματα

Το εντομοαπωθητικό εμποδίζει την ικανότητα του εντόμου να εντοπίσει έναν ξενιστή. Έτσι, καθώς επιλέγετε ένα απωθητικό, να θυμάστε ότι η εφαρμογή απωθητικού απευθείας στο δέρμα σας είναι πιθανότατα η καλύτερη γραμμή άμυνάς σας. Και ναι, παρά τη διαμάχη του, το DEET παραμένει το πιο αποτελεσματικό ενεργό συστατικό για την απώθηση των κουνουπιών, των κροτώνων και των αρθρόποδων που τσιμπούν.

Σύνοψη των κορυφαίων συμβουλών για την απώθηση των εντόμων:

  • Αφαιρέστε το στάσιμο νερό & φυτέψτε εντομοαπωθητικά φυτά
  • Εφαρμόστε ένα σπρέι ή λοσιόν που περιέχει τουλάχιστον 30% DEET
  • Μειώστε την ποσότητα του δέρματος που εκτίθεται σε τσιμπήματα εντόμων

Κάντε ψεκασμό για να σταματήσετε το ξύσιμο.

Αυτή η ανάρτηση δημιουργήθηκε από το Savoteur.


Ο Davin είναι ο δημιουργός του Φύση του σπιτιού, μια ιστοσελίδα που στοχεύει να προσφέρει ειδικές πληροφορίες και συμβουλές για σπίτια και τοπία. Ο Davin έχει επαγγελματική εμπειρία και εκπαίδευση στην οικοδόμηση της επιστήμης, της περμακουλτούρας και των υδάτινων στοιχείων. Είναι ηλεκτρολόγος της IBEW από το 2004. Όταν δεν είναι καλυμμένος με πριονίδι ή δεν πληκτρολογεί στον υπολογιστή, συνήθως μπορείς να τον βρεις να κάνει ποδηλασία βουνού ή σε μια περιπέτεια στη φύση με τη γυναίκα και τον σκύλο του.


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar