Γιατί το Limewash Paint καταλαμβάνει τον κόσμο του interior design » Savoteur

0

Το Limewash paint είναι μια από τις αρχαιότερες τεχνικές ζωγραφικής στον κόσμο, με στοιχεία της χρήσης του να βρίσκονται στη ρωμαϊκή εποχή.

Ωστόσο, το χρώμα limewash εξακολουθεί να εμφανίζεται σήμερα σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο και γνωρίζει μεγάλη δημοτικότητα. Είναι μια ευέλικτη μέθοδος βαφής που χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση διαφόρων κτιρίων, από εκκλησίες έως σπίτια, μουσεία, εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Από τα σπίτια στην αγροτική Αμερική μέχρι τα κάστρα στη Σκωτία, αυτή η μοναδική τεχνική ζωγραφικής απαντάται παγκοσμίως σήμερα.

Τι είναι το Limewash Paint

Αυτό το φυσικό προϊόν είναι φτιαγμένο από σβησμένο ασβέστη και νερό, συνήθως με ορισμένες χρωστικές που προστίθενται για να το χρωματίσουν. Οι φυσικές χρωστικές δημιουργούν ένα ελκυστικό ματ φινίρισμα με λεπτές τονικές παραλλαγές που μπορούν να αναδείξουν τον χαρακτήρα οποιουδήποτε δωματίου ή επιφάνειας τοιχοποιίας.

Επιπλέον, το διαπνέον φινίρισμά του επιτρέπει στην υγρασία να εξατμίζεται αντί να παγιδεύεται πίσω από την επίστρωση. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την κανονική βαφή για την αναδόμηση πορωδών επιφανειών όπως τοίχων από τούβλα, στόκος και πηλό.

Μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε τοίχους γυψοσανίδας ή γύψου χρησιμοποιώντας το κατάλληλο αστάρι.

Σε αντίθεση με ορισμένα χρώματα λατέξ, τα οποία μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πτητικές οργανικές ενώσεις (Volatile Organic Compounds), το lime wash δεν παράγει εκπομπές ή οσμές, επομένως είναι επίσης φιλικό προς το περιβάλλον με μηδενικές πτητικές οργανικές ενώσεις. Είναι επίσης ανθεκτικό στη μούχλα και στα βακτήρια.

Για καλύτερα αποτελέσματα, ο στόκος ασβέστη (κατασκευασμένος από θρυμματισμένο ασβεστόλιθο) αναμιγνύεται με νερό για να σχηματιστεί μια ρευστή βαφή που εφαρμόζεται σε λεπτές στρώσεις πάνω στην επιθυμητή επιφάνεια. Το χαμηλό του ιξώδες σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να εισχωρήσει σε ρωγμές και σχισμές για προστασία από στοιχεία και ζημιές από την υγρασία.

Επιπλέον, τα χρωματισμένα σωματίδια του limewash θα εξελιχθούν σε μια ελκυστική πατίνα με την πάροδο του χρόνου, προσθέτοντας χαρακτήρα και οπτικό ενδιαφέρον με την εμφάνιση λεπτής κίνησης στους τοίχους ή σε άλλες επιφάνειές σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Limewash Paint

Η διαδικασία εφαρμογής για το χρώμα limewash είναι εύκολη. Αίτηση έως βούρτσα χρησιμοποιώντας σταυρωτή κίνηση. Αποφύγετε τη χρήση κυλίνδρων.

Τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι ζωγράφοι DIY μπορούν να δημιουργήσουν αυτό το όμορφο βάθος και την υφή που μοιάζει με σουέτ σε εσωτερικούς χώρους και εξωτερικές επιφάνειες.

Το χρώμα Limewash διαφέρει από τα τυπικά χρώματα εσωτερικού χώρου λόγω της μοναδικής του σύνθεσης. Δεν περιέχει σκληρές χημικές ουσίες ή συνθετικές ενώσεις. Αντίθετα, τα φυσικά συστατικά του ασβεστόλιθου προσδίδουν στο limewash αντοχή, διαπνοή και σταθερότητα χρώματος.

Μόλις στεγνώσει, το χρώμα θα προσφέρει ένα κομψό ματ φινίρισμα λιγότερο πιθανό να θρυμματιστεί ή να ξεφλουδίσει με την πάροδο του χρόνου, όπως μπορεί να κάνουν τα παραδοσιακά χρώματα.

Ενώ έχει κιμωλιακό φινίρισμα, όπως γάλα ή χρώμα κιμωλίαςείναι διαφορετικό.

Τι χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων την τεχνική βαφής Limewash

Το χρώμα Limewash έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές στους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, παρέχοντας μοναδική αισθητική και διάσταση σε κάθε δωμάτιο.

Η φυσική χρωματική παραλλαγή είναι απαλή και λεπτή, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τη δημιουργία όμορφων εσωτερικών χώρων με φυσική αίσθηση.

Η γκάμα χρωμάτων που διατίθεται με αυτό το φυσικό ορυκτό χρώμα σημαίνει ότι είναι εύκολο να βρείτε ένα που ταιριάζει απόλυτα στην εμφάνιση και την αίσθηση που επιθυμείτε.

Από γήινες αποχρώσεις όπως η τερακότα και η καμένη σιένα μέχρι τα ανοιχτά χρώματα όπως το γαλαζοπράσινο και το τσόφλι αυγού, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να προσαρμόσουν τη χρωματική παλέτα σε οποιοδήποτε δωμάτιο χωρίς να την κατακλύσουν.

Ο Jamie Davis με τα Portola Paints έχει κάνει αυτή τη μέθοδο ζωγραφικής αρκετά δημοφιλής στον εσωτερικό σχεδιασμό της νότιας Καλιφόρνιας.

Τι κάνει το Limewash Paint

Το Limewash είναι ένα φυσικό χρώμα και ένας ασφαλής τρόπος για να διακοσμήσετε τους τοίχους σας για μια ατμόσφαιρα του παλιού κόσμου. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μοντέρνα διακόσμηση.

Εκτός από την παροχή μοναδικής εμφάνισης στους εσωτερικούς τοίχους, αυτή η τεχνική βαφής που εφαρμόζεται με πινέλο προσφέρει επίσης μερικά μεγάλα πλεονεκτήματα – είναι φιλική προς το περιβάλλον και μη τοξική, καθιστώντας την ιδανική για χρήση σε οικογένειες ή κατοικίδια.

Είναι ακριβό το Limewash Paint

Το Limewash είναι μια ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή για εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους λόγω της δυνατότητας αναπνοής και της φιλικής προς το περιβάλλον σύνθεσής του. Ποιο είναι όμως το τίμημα;

Η παραδοσιακή βαφή ασβέστη ήταν φθηνή, καθιστώντας την ιδανική για περιορισμένο προϋπολογισμό.

Στη σύγχρονη εποχή, το κόστος είναι σχετικά παρόμοιο με το κανονικό χρώμα, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό στα σύγχρονα σπίτια.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Limewash πάνω από υπάρχον χρώμα

Μπορεί να αναρωτιέστε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το limewash πάνω από το υπάρχον χρώμα. Η απάντηση είναι ναι, αλλά η λήψη των κατάλληλων προφυλάξεων εκ των προτέρων είναι απαραίτητη.

Όταν χρησιμοποιείτε ασβέστη πάνω από υπάρχον χρώμα, το πρώτο βήμα είναι η προετοιμασία. Ανάλογα με τον τύπο του υλικού κάτω από την τρέχουσα στρώση βαφής σας, θα χρειαστεί τρίψιμο και/ή αστάρωμα πριν την εφαρμογή του ασβεστόπλυσης.

Επιπλέον, τυχόν θρυμματισμό ή ξεφλούδισμα των υπαρχόντων σας χρώμα πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν προχωρήσουμε.

Αφαιρέστε τυχόν ακαθαρσίες ή υπολείμματα πριν την εφαρμογή, ακόμη και σε εξωτερικές επιφάνειες.

Εξωτερική τοιχοποιία που λειτουργεί τέλεια με το Limewash

Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το φινίρισμα με βάση το ασβέστη σε εξωτερικούς χώρους, κολλήστε με πορώδεις επιφάνειες όπως στόκος, τούβλο και πέτρα. Να είστε προσεκτικοί εάν επιχειρείτε σε αδιαπέραστες επιφάνειες όπως σχιστόλιθο ή σκυρόδεμα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί Limewash σε βαμμένους τοίχους

Μπορείτε να δημιουργήσετε ασβεστωμένους τοίχους πάνω σε τοίχους που είχαν βαφεί προηγουμένως; Ναι, μπορείτε να εφαρμόσετε ασβέστη σε βαμμένους τοίχους. Ωστόσο, η εφαρμογή μιας στρώσης ειδικού ασταριού πριν από την εφαρμογή του ασβεστόπλυσης είναι καλύτερο για να εξασφαλίσετε καλύτερη πρόσφυση και κάλυψη.

Για πολλούς εσωτερικούς χώρους, αυτό θα ήταν ένα ακρυλικό αστάρι.

Πού μπορείτε να ταξιδέψετε για να βρείτε το χρώμα Limewash

Λόγω της πρόσφατης αύξησης της δημοτικότητας, πιθανότατα θα βρείτε αυτή τη διασκεδαστική τεχνική βαφής σχεδόν παντού.

Αλλά, αν θέλετε να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο για τις διακοπές σας και να ρίξετε μια καλύτερη ματιά στο χρώμα limewash, ίσως θέλετε να δείτε τις ακόλουθες τοποθεσίες:

  • Το ξενοδοχείο Vermelho στην Πορτογαλία
  • Επισκεφθείτε την Πομπηία και τα ερείπια του Ηρακλή στην Ιταλία
  • Όμορφα, παλιά, εξοχικά σπίτια στη Γαλλία

Φινιρίσματα βαφής που θυμίζουν πολυτελή ξενοδοχεία

Όταν σκέφτεστε πώς να βάψετε το σπίτι σας, είτε πρόκειται για μεγάλη εξωτερική επιφάνεια είτε για εσωτερικό τοίχο, υπάρχει μια ποικιλία φινιρισμάτων και τεχνικών βαφής από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε.

Τα φυσικά χρώματα όπως το χρώμα limewash μπορούν να σας επιτρέψουν να βάψετε φινιρίσματα που σας κάνουν να αισθάνεστε σαν ταξιδιώτης του κόσμου.

Το χρώμα λατέξ έχει τη θέση του, αλλά ένα όμορφο ψεύτικο φινίρισμα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε ένα πολυτελές θέρετρο χωρίς να βγείτε από το σπίτι σας.

Ας υποθέσουμε ότι ανησυχείτε για τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων στο σπίτι σας. Σε αυτή την περίπτωση, πολλά φυσικά χρώματα είναι πλέον διαθέσιμα στην αγορά.

Αυτή η ανάρτηση εμφανίστηκε αρχικά στο Savoteur.


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar