Ανακαλύπτοντας τη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο » Savoteur

0

Ο κόσμος φιλοξενεί πολλά υδάτινα σώματα που προκαλούν δέος και μερικά από τα πιο συναρπαστικά είναι οι βαθιές λίμνες. Αυτές οι λίμνες διαθέτουν εντυπωσιακά βάθη που μπορούν να αφήσουν με κομμένη την ανάσα ακόμη και τους πιο έμπειρους δύτες. Εδώ μοιραζόμαστε τη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο, ταξινομημένη κατά βάθος.

1. Βαϊκάλη, Ρωσία (5.387 πόδια)

Ένα κορίτσι με κίτρινο σακάκι βρίσκεται στην παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη. Δείχνει μια καρδιά με τα χέρια του. Αγάπη. Ρωσία, περιοχή Ιρκούτσκ, 14 Φεβρουαρίου 2021.
Πίστωση εικόνας: Shutterstock/Anatoliy_Copter38

Βρίσκεται στη Σιβηρία της Ρωσίας, η λίμνη Βαϊκάλη είναι η βαθύτερη λίμνη στον κόσμο, φτάνοντας σε βάθος 5.387 πόδια. Είναι επίσης η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού σε όγκο, που περιέχει περίπου το 20% του μη παγωμένου γλυκού νερού στον κόσμο. Αυτή η αρχαία λίμνη είναι ηλικίας άνω των 25 εκατομμυρίων ετών και φιλοξενεί χιλιάδες μοναδικά είδη φυτών και ζώων, συμπεριλαμβανομένης της μοναδικής φώκιας του γλυκού νερού στον κόσμο.

2. Τανγκανίκα, Αφρική (4.823 πόδια)

Lonely Boat στη λίμνη Tanganyika / Lonely Boat δίπλα σε ένα υπόστεγο στην παραλία, λίμνη Tanganyika, Τανζανία, Αφρική
Πίστωση εικόνας: Shutterstock/YolLusZam1802

Τανγκανίκα είναι η δεύτερη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο, που βρίσκεται στην Ανατολική Αφρική κατά μήκος των συνόρων της Τανζανίας, του Μπουρούντι, της Ζάμπια και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Η λίμνη είναι ηλικίας άνω των 10 εκατομμυρίων ετών και φιλοξενεί μια ποικιλία ειδών ψαριών, συμπεριλαμβανομένων μερικών που μπορούν να βρεθούν μόνο στη λίμνη.

3. Βοστόκ, Ανταρκτική (3.300 πόδια)

Mins, Λευκορωσία - 19.12.2022: Άποψη ενός καναλιού νερού καλυμμένου με πάγο στη μικροπεριοχή Vostok του Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας. Λίμνη καλυμμένη με πάγο. Μινσκ το χειμώνα. Η Μεγάπολη κάτω από το χιόνι.
Πίστωση εικόνας: Shutterstock/VideoFromEveryWhere

Η τρίτη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο δεν βρίσκεται στη στεριά αλλά κάτω από αυτήν. Η λίμνη Βοστόκ είναι μια υποπαγετωνική λίμνη που βρίσκεται κάτω από τους πάγους της ηπείρου της Ανταρκτικής. Είναι η μεγαλύτερη υπό παγετώνων λίμνη στην Ανταρκτική και έχει απομονωθεί από την επιφάνεια για εκατομμύρια χρόνια, οδηγώντας σε ένα μοναδικό οικοσύστημα και δυνατότητες επιστημονικής ανακάλυψης.

4. O’Higgins/San Martin, Χιλή/Αργεντινή (2.742 πόδια)

Αεροφωτογραφία του Lago San Martin, της Παταγονίας ή του Lago O'Higgins και του Πεδίου πάγου της Νότιας Παταγονίας. Αργεντινή και Χιλή
Πίστωση εικόνας: Shutterstock/Christian Peters

Η λίμνη O’Higgins/San Martin είναι μια κοινή λίμνη μεταξύ της Χιλής και της Αργεντινής, που πήρε το όνομά της από τους αντίστοιχους ηγέτες των δύο χωρών κατά την ανακάλυψη της λίμνης. Είναι η τέταρτη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο, βρίσκεται στην Παταγονία, και περιβάλλεται από εκπληκτικούς παγετώνες και οροσειρές.

5. Μαλάουι, Αφρική (2.316 πόδια)

Cape Maclear, Λίμνη Μαλάουι, Μαλάουι.
Πίστωση εικόνας: Shutterstock/T.Sahl

Η λίμνη Μαλάουι είναι η δέκατη τέταρτη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο, που βρίσκεται στην Ανατολική Αφρική κατά μήκος των συνόρων του Μαλάουι, της Τανζανίας και της Μοζαμβίκης. Η λίμνη έχει μήκος πάνω από 560 μίλια και είναι γνωστή για τα καθαρά νερά της και την ποικιλία ειδών ψαριών που την αποκαλούν σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των πολύχρωμων κιχλίδων.

6. Issyk-Kul, Κιργιστάν (2.192 πόδια)

Θέα στο πολιτιστικό συγκρότημα Ruh Ordo κοντά στη λίμνη Issyk Kul σε φόντο βουνών στο Cholpon Ata, Κιργιστάν
Πίστωση εικόνας: Shutterstock/Pikoso.kz

Βρίσκεται στο Κιργιστάν, η Issyk-Kul είναι η πέμπτη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο, με βάθος 2.192 πόδια. Η λίμνη είναι ηλικίας άνω των 20 εκατομμυρίων ετών και περιβάλλεται από εκπληκτικές οροσειρές, καθιστώντας την έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

7. Great Slave Lake, Καναδάς (2.015 πόδια)

Ένας πολύχρωμος ουρανός Aurora Borealis πάνω από τη Μεγάλη Σκλάβη Λίμνη
Πίστωση εικόνας: Shutterstock/Ken Phung

Η Great Slave Lake είναι η βαθύτερη λίμνη του Καναδά, με βάθος 2.015 πόδια. Βρίσκεται στα βορειοδυτικά εδάφη και περιβάλλεται από βόρεια δάση, τούνδρα και μια ποικιλία από άγρια ​​ζωή, συμπεριλαμβανομένων λύκων, άλκες και καριμπού.

8. Crater Lake, Ηνωμένες Πολιτείες (1.949 πόδια)

ευρυγώνια θέα της λίμνης Crater σχηματίζουν την κορυφή του Watchman's Peak, όμορφο τοπίο στο Όρεγκον
Πίστωση εικόνας: Shutterstock/Wollertz

Βρίσκεται στο Όρεγκον, η λίμνη Crater είναι η έβδομη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο, με βάθος 1.949 πόδια. Η λίμνη σχηματίστηκε πριν από πάνω από 7.700 χρόνια μετά την έκρηξη του όρους Mazama και είναι πλέον γνωστή για τα κρυστάλλινα νερά της και την εκπληκτική φυσική ομορφιά της.

9. Matano, Ινδονησία (1.936 πόδια)

Εναέρια άποψη του Sungai Dingin (Κρύος Ποταμός) δίπλα στη λίμνη Matano. Η βαθύτερη λίμνη στη Νοτιοανατολική Ασία. όπου το βαθύτερο σημείο αν 590 μέτρα.
Πίστωση εικόνας: Shutterstock/Putu Artana

Η λίμνη Matano είναι η όγδοη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο, που βρίσκεται στο νησί Sulawesi στην Ινδονησία. Η λίμνη έχει βάθος σχεδόν 2.000 πόδια και είναι γνωστή για το μοναδικό της οικοσύστημα και την ποικιλία ειδών ψαριών που την αποκαλούν πατρίδα. Είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ινδονησία.

10. General Carrera/Buenos Aires, Χιλή/Αργεντινή (1.923 πόδια)

Σπήλαια Marbel, Λίμνη General Carrera ή Λίμνη Μπουένος Άιρες. Βρίσκεται κατά μήκος του carretera austral στην Παταγονία και μοιράζεται η Αργεντινή και η Χιλή. νότια Αμερική
Πίστωση εικόνας: Shutterstock/Jens Otte

Η λίμνη General Carrera/Buenos Aires είναι μια κοινόχρηστη λίμνη μεταξύ της Χιλής και της Αργεντινής, που βρίσκεται στην Παταγονία. Είναι η ένατη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο και τα εκπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά της και οι γύρω οροσειρές την καθιστούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

11. Quesnel, Καναδάς (1.668 πόδια)

Λίμνη Quesnel
Πηγή εικόνας: Shutterstock / Jessie Eldora Robertson

Η λίμνη Quesnel είναι η δέκατη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο, που βρίσκεται στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά. Η λίμνη είναι η βαθύτερη λίμνη του π.Χ. και είναι γνωστή για τα καθαρά νερά της και τη μεγάλη ποικιλία ειδών ψαριών που την αποκαλούν σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του σπάνιου και απειλούμενου με εξαφάνιση σολομού.

12. Hornindalsvatnet, Νορβηγία (1.686 πόδια)

Hornindalsvatnet στη Νορβηγία. Σταυροδρόμι αριθμός 15 και Ε39.
Πίστωση εικόνας: Shutterstock/Doin

Η Hornindalsvatnet είναι η ενδέκατη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο, που βρίσκεται στη Νορβηγία. Είναι η βαθύτερη λίμνη της Ευρώπης και είναι γνωστή για τα κρυστάλλινα νερά και την εκπληκτική φυσική ομορφιά της. Η λίμνη φιλοξενεί επίσης μια ποικιλία ειδών ψαριών, συμπεριλαμβανομένου του αρκτικού κάρβουνου.

13. Sarez, Τατζικιστάν (1.657 πόδια)

Λίμνη Sarez, Τατζικιστάν
Πίστωση εικόνας: Shutterstock/Nodir Tursunzade

Βρίσκεται στο Τατζικιστάν, η Sarez είναι η δωδέκατη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο, με βάθος 1.657 πόδια. Η λίμνη σχηματίστηκε το 1911 μετά από μια τεράστια κατολίσθηση που μπλόκαρε τον ποταμό Murgab, δημιουργώντας ένα φυσικό φράγμα. Η λίμνη είναι πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός και περιβάλλεται από εκπληκτικές οροσειρές.

14. Toba, Ινδονησία (1.657 πόδια)

κοκκώδης και θορυβώδης φωτογραφία του ηφαιστείου Lake Toba (Danau Toba) ή Toba Lake το πρωί. μια από τις μεγαλύτερες λίμνες στον κόσμο, που βρίσκεται στη Βόρεια Σουματέρα της Ινδονησίας
Πίστωση εικόνας: Shutterstock/PLOO Galary

Η Toba είναι η δέκατη τρίτη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο, που βρίσκεται στο νησί της Σουμάτρα στην Ινδονησία. Έχει βάθος πάνω από 1.600 πόδια και είναι γνωστό ότι είναι η μεγαλύτερη λίμνη κρατήρα στον κόσμο.

15. Tahoe, Ηνωμένες Πολιτείες (1.645 πόδια)

Παραλία στην ανατολική ακτή της λίμνης Tahoe, ήρεμα τιρκουάζ νερά την ηλιόλουστη μέρα
Πίστωση εικόνας: Shutterstock/topseller

Η λίμνη Tahoe είναι η δέκατη πέμπτη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο, που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Καλιφόρνια και Νεβάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η λίμνη έχει βάθος πάνω από 1.600 πόδια και είναι γνωστή για τα κρυστάλλινα νερά και την εκπληκτική φυσική ομορφιά της. Είναι επίσης δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τις ψυχαγωγικές του δραστηριότητες, όπως σκι, πεζοπορία και θαλάσσια σπορ.

Ο κόσμος φιλοξενεί πολλές συναρπαστικές και βαθιές λίμνες που προκαλούν δέος. Από τα βάθη της λίμνης Βαϊκάλης της Ρωσίας μέχρι τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης Tahoe στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτά τα υδάτινα σώματα προσφέρουν μια απαράμιλλη ευκαιρία να εξερευνήσετε τα μυστήρια του βάθους.


Η Casandra Karpiak είναι ταξιδιωτική συγγραφέας και συνιδιοκτήτρια του Savoteur. Μια ντόπιος από το Τορόντο με δανικές ρίζες και επί του παρόντος κατοικεί στη Βρετανική Κολομβία, η ταξιδιωτική της γραφή έχει προβληθεί στο The Associated Press wire, MSN, CBS, NBC, Entrepreneur, 24/7 Wall St, Times Daily και πολλά άλλα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ταξιδιωτικές της περιπέτειες στο Twitter, το Instagram και το Facebook.


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar